Sthlm någon?



Bilder: moderniteter.devote.se
metrobloggen.se - Nio till fem

Det haglar av bilder på dom blommande träden i Kungsträdgården, och jag får lust att åka till Stockholm. Någon som vill hänga på? Eller så åker jag kanske själv, har ju faktiskt gjort det förut. Men roligare om någon vill strosa med mig. Räcker med över dagen, man kan dricka öl endå =D

Det hänger på håret!


bild: anywho.cover.dk

Det är inte bara jag dom älskar dom här danska bruttorna men helt fantastisk stil, vi är en stor skara. Personligen fastnade jag för den här bilden, vilket hår! Vill ha! Men just nu ser med mörkt ut för min del att få till ett sådant svall, fortsätter jag tappa hår i den här takten är jag flintis innan sommaren. Suck.

14:23

Idag är en mellandag, en sådan där dag då man inte har något speciellt att göra. Sådana dagar brukar jag ägna åt att städa, och så även idag. Hade egentligen tänkt att jag skulle ge mig ut och springa lite men vaknade med ont i halsen så det kändes bäst att låta bli. Försökte kompensera det med en långpromenad med Gus men han var inte på promenad humör, så det blev en kortis.

Ner med alla grå och svarta vinterkläder och upp med shorts och färg. Ok, en hel del svart kvar och de blommiga sommarklänningarna ligger kvar ett tag till.


Gustens favoritställe är på uteplatsen (taket på garaget) och vägen ut dit är genom mitt fönster. Här står han och piper mest hela dagarna.

  
Jag som hade sett fram emot en skön promenad i det fina vädret, det satte lill-korven stopp för. Han är envisare än synden ibland. 

Dum, dummare


En söt låt!


Ida och Gus äter glass


Gus och jag på Halvars med Madde och Prixon.

Nyskodd!

Ibland är det bra att ha en sådan snäll mamma, när man är fattig och inte har råd med hela skor. Haha. Planen var att jag skulle möta upp Hasse och Mamma på Färgaregården för att äta lunch, dom var ute och gick med Gus. Jag drog på mig mina tygskor från H&M som jag köpte förra året, trasiga och smutsiga. Detta resulterade i att mamma och jag gick ner till stan och så fick jag nya tygskor, och inte bara ett par, utan TVÅ! Snälla Mamma =D Så nu slipper hon iaf skämmas för mig.


Världens bästa skor, passar till allt! Från Scorett och H&M.

Smyckesminnen

Plockar lite i röran här hemma och som alltid så fastnar jag i småsaker, borde dammsuga. Den här gången har jag suttit med näsan i smyckeskrinen  och hittat gamla godbitar!



Min ena moster hade ett landställe i Vimmerby för ett par år sen vilket resulterade i många besök på Astrid Lindgrens värld, varje gång fick jag och My några fina stenar av Mormor. Varje sten har en egen kraft och ska tydligen hjälpa en med olika saker. Inget jag märkt av men det kanske beror på att de legat i smyckeskrinet hela tiden.

Min fina silvermedaljong som jag fick när jag var liten. Den har jag glömt att jag har men kommer definitivt att användas mer. Charmigast med den är ju ändå tuggmärkena på framsidan och bilderna som jag satt inuti:

Mamma och Pappa =D


Lilla noshörningen Nelson, han som föddes på Kolmårdens Djurpark och som senare dog. Vi var där och jag fick det här  halsbandet av Mormor och Morfar, söt. Kommer också användas mer!


Vem hade inte Best Friends-halsband när man var liten? Jag hade två med dessvärre kommer jag inte ihåg vem som har någon av dom andra delarna =(


Det här halsbandet är ganska nytt. Ida-brickan har mormor gjort, hon går i silversmide, hästen har jag fått av Hasses föräldrar och den sista är en fredsduva som jag fått av mammas farmor. Används nästan varje dag.

Blöt hund

Gus har precis duschat, han hatar det men han gör det. Roligast förutom hans förmåga att uttrycka total misär är att han blir helt galen när han är blöt. Springer runt och stryker sig mot allt och ser ut lite som ett vårdsvin.





Om jag ändå hade lite pengar!







American Apparel, americanapparel.net

Lite skrämmande är det faktiskt!

Nu har även jag fallit för trycket och skaffat en Twitter. Har ju varit ett sådant tjat om det överallt, att det ska vara så kul och att alla gör det, till och med kändisarna. Ohhhh. Så jag var ju självklart tvungen att prova och ta nästa steg från Facebook till detta nya kommunikationsmedel, eller vad man nu ska kalla det. Än så länge tycker jag det är helt ok och har hittills lyckats skrapa ihop fem stycken personer som jag följer. Ingen följer mig. Men jag kan lova att det tog emot lite att skaffa ett konto, jag menar, vart ska detta sluta? 

Är det verkligen så att vi (jag) vill att alla ska veta vad alla gör hela tiden? Vi kan ha full koll på vad alla våra vänner och bekanta gör HELA tiden, utan att ens behöva prata med varandra. Man kan hålla relationer igång månadsvis utan att behöva säga ett ord, man har stenkoll på varandra endå! Har tex mobiltelefonen spelat ut sin roll nu, kommer sms:en bytas ut mot Twitter-meddelanden och kommer telefonsamtalen helt försvinna? Kan man kalla det här för kommunikation?  

Jag ska själv egentligen inte säga något eftersom jag kommer på mig själv att bygga hela min verklighetsuppfattning på vad som ståt på Facebook. Kan prata med folk om saker som jag aldrig hade vetat annars om det inte varit för att det just stått på Facebook. Lite läskigt. 

Så nu sitter jag här med ett konto på Facebook, ett på Twitter och så bloggen. Och jag skulle inte kunna ta bort något av dom, kanske Twitter-kontot eftersom det än så länge är rätt kortlivat. Men samtidigt som det känns lite skrämmande så är det ju hysteriskt roligt! Hur kul är det inte att kunna snoka på folk utan att dom vet om det? Aja, hoppas inte jag tappar kontakten med verkligheten helt och hållet. Jag tycker iaf att man borde ringa till varandra lite oftare, mycket roligare att prata med varandra på riktigt än att bara läsa ord. 

Vill du gifta dig med mig?

När vi ändå är inne på snygga människor. Hittade den här snyggingen på facehunter.blogspot.com, ohlalalala! 


Kanske minus stjärnorna på armen...

Seleb crush

Har alltid tyckt att Chloë Sevigny har varit världens vackraste kvinna, men hon har fått en konkurrent. Charlotte Gainsbourg. Enda sen jag såg henne i I´m Not There så har jag varit fast. Hon ÄR det vackraste kvinnan på jorden!! Därför frossar vi i lite bilder =D








på tal om skor.

Föresten, glöm det där med högklackat. Ni kommer antagligen ändå bara se mig i joggingskor framöver, mor min har nämligen anmält mig till Vårruset! Woho...

Jag har kommit till insikt!


bild: jakandjil.com

Galna klackar och platåer har, och är fortfarande en stor trend. Jag kan inget annat än att hålla med att det är galet snyggt och något jag själv önskar jag kunde gå i. En av anledningarna till att jag låter bli är att jag inte orkat med det, inget roligt med att gå ut en kväll och enbart känna smärta och hela tiden behöva koncentrera sig på att inte ramla. Men framför allt så är det nog längden som avgör. Det är faktiskt inte särskilt kul att vara ett huvud längre än alla andra, och ofrivilligt behöva titta ner på folk. Jag känner mig som en flaggstång, en flaggstång på styltor.

Även om jag alltid får höra att "åh, du ska vara stolt över din längd" och "det är bara snyggt att vara lång" så har jag bestämt mig för att lägga ner mördarklackarna. Får bittert inse att alla dom fina skorna inte är något för mig, tyvärr. Jag menar vilken kille vill behöva stå på tå för att pussa på en tjej? Haha, även om det är långt ifrån mitt problem så måste man ju vara lite förutseende, gå eventuella händelser i förväg så att säga =D

  
   
net-a-porter.com




Acne
Whyred
Hope

Bra jobbdag!

Har haft en bra jobbdag idag! Allt har flutit på bra och orken har funnits. Jag och Linn han även med att se Världskupfinalen i dressyr från Las Vegas på lunchen men självklart så missade vi Jan Brink och Briar eftersom vi inte fick igång tv:n på en gång. De hamnade iaf på 9:e plats eftersom Briar var lite övertänd, segern gick till USA. Till saken hör också att detta var Briars sista stora tävling, han är 18 år, så det var lite synd att det inte gick bättre. Men han blev hyllad av publiken ändå, som den stjärna han är. Lite sorgligt att inte få se honom mer men åldern tar ju ut sin rätt även på hästar, nu kommer han endast att vara verksam inom aveln.  (Var ju faktiskt en dresyrtränare som kom till NFK som trodde att Candy hade Briar som pappa).

Snart ska jag hem till Cicci och kolla på världskupfinalen i hoppning, bra hästdag på tv idag =D




Björsells Briar 899 är en riktigt snygg häst!

Jag spyr på Arbetsjävlaskitförmedlingen

Dom är ju verkligen helt värdelösa! Hittar alltid anledningar till varför man inte är berättigad deras jävla hjälp. Har precis suttit på ett informationsmöte om Arbetsgaranti för ungdomar i 40 min, helt i onödan. Tydligen är de få, fjuttiga timmarna jag har på NFK för många för att de ska kunna hjälpa mig. Suck. Så sa jag att jag inte kommer ha det här jobbet i sommar utan då kommer vara helt arbetslös, ne då måste man vara arbetslös i 3 månader för att kunna ta del av den där garantin och då har jag börjat plugga. Suck. Så nu ska jag nog skriva ur mig därifrån så slipper jag iaf få alla deras jävla brev. Suck.

Jag som hade bestämt mig för att bli mer positiv och sluta klaga, så bra går det. Nu ska äta lite och sen ska jag till tandläkaren! Jippi vilken rolig dag. Kommer säkert ramla av på ridningen också. Nej, POSITIV skulle det vara!

Ibland är det inte bara framsidan som räknas!

 



 
bilder: ginatricot.se

Hittade ett par byxor på Gina tricot idag som var jättefina på framsidan, men jättefula på baksidan. What's up with the resår liksom? Varken särskilt snyggt eller smickrande. Synd för de var väldigt sköna och kostade bara 200 kr.

Min syster är mycket coolare än din syster!



Min Sis har klippt av sig håret och det blev assnyggt! Hon klippte precis så som jag ville ha men var för chicken för att göra själv. Bra för nu kan jag titta på henne hela dagarna =D

Hello darling!


thesartorialist.blogspot.com

Är mjukisbyxor mode?

 

bilder: style.com

Jaha, nu behöver jag inte känna mig sunkig när jag går ut med hunden på morgonen i mina grå mjukisbyxor. Jag är tydligen helt rätt ute. Enligt Alexander Wang ska vi ha mjuksshorts och Hanna McGibbon/Chloé tycker tydligen att mjukisbyxor passar på catwalken. Själv är jag mycket skeptisk, MYCKET! Jag som tyckte det var skönt att den förut rådande "trenden" med mjukisbyxor verkade vara på g ut, måste vi jaga ut folk i detta osmickrande plagg igen? Komfort i all ära men vad tusan...

Kanske att jag kan svälja den kortare varianten av shortsen som finns att köpa på Gina Tricot men men annars är det här en trend, precis som cykelbyxorna, som jag nog hoppar över.

Jag höll nyss på att få mitt badrumsskåp i huvudet!


Mitt badrumsskåp

Haha! Alldeles nyss höll det på att sluta riktigt illa för mig när jag städade i mitt badrum. Vad kan gå snett liksom? Jo, mitt badrumsskåp är fäst i väggen längst upp och längst ner. Där uppe är det någon slags upphängning med krokar, som jag tydligen lyckades haka av när jag torkade. Fråga inte hur. Iaf så märker jag helt plötsligt att hela skåpet har släppt från sitt fäste och lutar emot mig, men sitter fortfarande fast i botten. Jag försökte förgäves få dit det och när inte det gick försökte jag få loss det där nere också för att kunna ställa det på marken. Förgäves.

Så där står jag med skåpet lutandes över mig (ok, låter värre än vad det var för det är inte så tungt) och kan inte släppa för då rasar allt. Till saken hör att jag är helt själv hemma och alltså ingen som kan komma till undsättning. Som tur var så låg min telefon precis utanför och jag når den PRECIS. Ringer till Hasse som är den mest tekniska i familjen och han får slänga sig i bilen och åka från jobbet, för att komma och rädda mig. Så jag fick stå där i ca 15 min innan han kom och hjälpte mig. Slutet gott allting gott!

Men tänk om jag inte hade fått tag i min telefon, eller att Hasse inte kunnat komma. Då hade jag fått stå där hel dagen, hahaha! Vilken syn.

Idag är en sån där dag då det känns som om alla skrattar åt en.


NYC vs. London

NYC:
  
  
bilder: thesartorialist.blogspot.com

London:
  
  
bilder: facehunter.blogspot.com

Nå vad tycks, vart är dom snyggast i NYC eller i London? Själv föredrar jag lite mer klassiska NYC före de galna britterna, men det är ju jag det =D Sen finns det ju självklart alltid undantag även här: 


Snyggast av dom alla är ändå denna brutta från London, fotad av facehunter.blogspot.com

Glasögonorm



Har skaffat mig läsglasögon! Optikern tyckte det vore värt att testa. Jag behöver egentligen progressiva glasögon men eftersom jag fortfarande är ung så tyckte hon att det var för tidigt (tack för den, de kostar typ 4000 kr), och då kunde ett par läsglasögon vara ett bra komplement. Så idag kom min snälla mamma hem med ett par, dom är från Hemköp =D Riktigt snajsiga måste jag säga, även om jag själv kanske inte hade valt ett par grå.

Det förträffliga påskägget!




Har haft en nice påsk. Ätit påsklunsch hos mormor, ätit godis, solat, nästan bränt mig, festat, dansat, försökt att jobba och myst. Förutom godis fick jag Empire Of the Sun's skiva i mitt påskägg =D Skivan har jag lyssnat som en tok på och den är wonderful. Godiset sitter jag och pillar med, en del gott en del mindre gott. Min mamma är nämligen diabetiker och av naturliga själ inte direkt någon stjärna på att köpa godis. Har plockat ut dom bästa bitarna så nu återstår bara det halv äckliga, men det slinker nog ner snart det med!

För att fördriva tid gör jag en sådan här grej, som ingen läser endå!


Du heter: Ida Felicia Grundström Nyberg
Smeknamn: Har en hel del men inget som används särskilt ofta.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Någon ledsen.
Beroende av: Musik och godiset i mitt påskägg.
Vem behöver du mest just nu: Personen som tagit min ork och mitt immunförsvar, så att den kan ge det tillbaka.
Vad tror folk om dig? Att jag är rätt töntig och konstig.
Stämmer det? Det gör det säkert
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är så lång och ståtlig (?)
Vad säger du för att imponera på någon? Jag är så sjukt dålig på sånt, kanske att han/hon är väldigt trevlig.
Hur imponerar man på dig? Det krävs en hel del tålamod, så det gäller att vara handlingskraftig och ihärdig.
Brukar du skratta för dig själv? Ja.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Nej det var **** som sa, vet inte om han är trovärdig :S
Var bor du? Smedjegatan 21
Trivs du där: Nja. 
Äger du några converse: Japp, vita.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin och öl.
Brukar du bli för full: Haha, ne inte så ofta.
Vad har du för mobil operatör: Tele 2.
Är du allergisk mot något: Nej, klarar sol väldigt dåligt. 
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Att flytta och träffa nya människor.
Hur svarar du i mobilen: Aa, det är Ida eller Hej.
Vem ringde du senast? Syrran.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Hej då med dig.
Antal timmar sömn inatt: 12
Sov du ensam: Jag och Grisebjörnen.
Brukar du komma i tid: Oftast.
När mår du bra: När jag skrattar.
När blev du fotad senast: I lördags kväll.
Hur känner du dig nu:  Trött, ont i huvudet och fryser.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: Inte så farligt.
Vad saknar du: Ett immunförsvar, pengar och ett riktigt jobb.
Hade du en bra kväll igår: Ja då, årets första grillning och gick och la mig tidigt.
Favoritdryck på morgonen: Kaffe.
Rakar du benen: Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: 23.00
Är du blyg? Egentligen inte.
Sysslar du med någon idrott: Rider. 
Vill du hellre ha mail än brev: Vill ha både och.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja, för mig tar det oftast lite tid. Men man ska aldrig säga aldrig.
Har du spytt offentligt: Haha, det har jag säkert.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Massor.
Är du nöjd med ditt liv: Nja, är rätt trött på hur det ser ut just nu.
Är du bortskämd: Nej.
Vad gör du i morgon: Äter förhoppningsvis glass med Cicci.
Vad är det värsta du vet? Att vara sjuk i all evighet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Beror på.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Ingen.
Vad längtar du till? Tills jag får flytta och börja plugga!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja då!
Vad använder du för shampoo? VO5, tror jag.
Vad är det finaste du fått? Kärlek.
En speciell dag du minns: Hmm, nej.
Hur gammal är du: 20
Tycker du om någon just nu: Alla mina vänner, annars nej.
Om fem månader: Har jag förhoppningsvis gjort en omstart på ny ort och läser Kulturvetarlinjen på SU.
Du samlar på: Inget vad jag kan komma på.
Gröna eller röda äppeln: Gröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Cicci, Moa.
Gillar du golf: Nej.
Vilken tid gick du upp idag: 10.22.
Har du sovit i din egna säng inatt: Yes.
Har du strumpor på dig nu: Ja, borde ha ett par till.
Är det okej att gråta: Absolut.
När grät du senast: Kommer inte ihåg.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en lägenhet
Bär du glasögon eller linser: Glasögon
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Typ 11, om jag inte jobbar för då blir det 7.
Har du piercing: Nej
Vill du gifta dig: Har värdelösa giftasgener så det bör nog undvikas.
Vill du ha barn: Jag tror det.
Solar du ofta: Har inget bra pigment så det händer inte så ofta.
Är du bra på att laga mat: Jag är jävligt bra på spagetti och köttfärsås 
Är du flygrädd: Nej.
Hur vig är du: Stel som en pinne.
Är du musikalisk? Om jag gräver riktigt djupt.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Choklad
Tror du på ett liv efter döden: Nej.
Tycker du om sushi: JA!
Vad äter du helst när du ser på film: Godis.
Har du tandläkarskräck: Nej, efter 1,5 år med tandställning så är jag härdad.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Både. 
Vilken ögonfärg har du: Gröna.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Ibland
Hur ofta tränar/motionerar du: Det händer.
Senaste låt du hörde: Någon från konserten med Robyn på SVT 2 nyss.

Man ska aldrig säga aldrig!

     
bilder: modette.se, style.com

Chanel (och MÅNGA fler) tycker vi ska ha ryggsäck och Alexander Wang tycker vi ska bära cykelbyxor. Hmm säger jag. Kommer alltid trender som när dom är nya känns helt fel, trender man säger att man aldrig kommer haka på. Tänk bara när stuprörsjeansen kom! Steget från utsvängda Havanna byxor till snortajta stuprör kändes omöjlig, men se hur det gick. Sen kanske varken ryggan eller cykelbyxorna är sådana trender som kommer slå så stort som just stuprören, men det är  så kallade "it-plagg". Själv är jag rätt skeptisk till båda, speciellt cykelbyxorna. MEN, man ska aldrig säga aldrig. Kanske jag springer runt i det jag med snart! Ne, för min del åker nog ryggan på före cykelbyxorna.

Empire of the sun <3



Jag tror musiktrokan börjar ge sig, jag är kär! Jag ska nog trotsa mitt snart tomma konto och köpa skivan, finns ju bara fyra låtar på Myspace JU!

Lantliv i solen

  
  


Idag har jag och Cicci ägnat oss åt lantliv. Klappat kossor, hästar och katter, myst med hundar och trampat i ko-bajs. Plus tittat på fina blommor och ätit glass. 

Väx då håret, VÄX!


Lisa C som bloggar på Rodeo.net har väldigt fint hår. Vill också ha så där långt och fint hår men var ju tvungen att kapa mitt i somras eftersom det höll på att ramla av. Så nu är det väll bara att vänta antar ja. Suck.

Vårens musikräddning?


Kalas i Björnlunda

Idag har det firats kusiner i Björnlunda:


Enda bilden jag lyckades knäppa på födelsedagsbarnet, Karl i vit t-shirt, och mormor och morfar.


Familjen Björnlunda har också skaffat vovve, lilla Sockan

  
Hon var söt, liten, bitsk och med sylvassa tänder.

  
Nils fick också present och det bjöds på tacos och glass

  
Morfar Ronny hade med sig gammal kort från 70-talet som han framkallat. Det här är alltså INTE jag utan min moster Susanne, läskigt vad lika vi är.


Dom bor så fint, älskar den tapeten!


Hos M&M

Vill så gärna gå till Kooky idag men det blir det ju inget av, suck. Så nu har jag flytt stan och är hos mormor och morfar, ska faktiskt sova här, var länge sen jag gjorde det. Skönt att bli ompysslad av mormor när man är sjuk! Idag har jag faktiskt trotsat snörvlet och gått ut, Cicci och jag gick till Halvars och hade glasspremiär. Hade säkert varit mycket mysigare om jag hade haft någon smak men det var värt det endå.

Så kul att sitta vid den här datorn och kolla på alla bilder som Mormor och Morfar har. Smakprov:


Julen 07


Haha, snygg bild från i julas. Orkar tyvärr inte laddda

Snörvel

Sjukdomsförloppet har utvecklats, mer förkylning nu. Snoret har kommit, floder av snor. Nyser mest hela tiden och näsan svider efter bara en dag =( Annars känns det faktiskt som om det är på väg år rätt håll! Snart kommer Cicci hit, vi ska äta Spicy Hot Take Away och godis. Mamma, Hasse och Gusten är borta hela helgen så det ska bli skönt att träffa lite annat folk (Cicci) eftersom jag typ legat isolerad, i koma hela veckan. Wiho. Nys, snörvel, host, aj!

Föresten så borde den som kommit på nässprayen få nobelpriset eller nått! Samma med hostmedicinen.

Jag önskar fortfarande att jag vore Asiat. Helst en frisk.



bilder: thesartorialist.blogspot.com

Lägesrapport

  • Jag har fortfarande min pyjamas på mig
  • Min hosta kan väcka de döda
  • Jag är i paltkåma för jag har precis tryckt i mig en pizza, vilket är rätt bra eftersom jag inte har någon vidare aptit
  • Min feber vägrar ge sig
  • Jag missar Sex-partyt jag var bjuden på imorgon med tjejerna från stallet (inte så kinky som det låter)
  • Jag kan inte jobba i helgen = inga pengar
  • Jag är jävligt trött på att vara sjuk och hoppas det är över när jag vaknar imorgon bitti.
  • Det känns som om jag ska dö eller nått!

Nu får det fan i mig vara nog!

Ok, nu har jag varit sjuk till och från i snart fyra veckor. Börjar bli jävulskt trött på det här nu. Trodde jag var på bättringsvägen i helgen, men tji fick jag. It's back! Men nu har det kommit i en annan version än tidigare, en upphottat variant av den där envisa influensan. Det senaste är hosta (från helvetet) , ont i lungorna så det känns som om jag har tusen nålar i dom och feber. Så nu har det gått från "bara" feber och total orkeslöshet till en hel del annat. Suck. Så nu är jag liggandes igen, masar mig ut med hunden ibland i ett stilla, stilla tempo. Suck. INFLUENSAN FRÅN HELVETET!!!

Har varit på arbetsintervju idag =D Samlade ihop alla mina obefintliga krafter och gick ner till stan. Kändes bra men det var många sökande. Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på att de ringer innan måndag!

RSS 2.0