FASR // En kärlekshistoria


pic: shop.shoerepair.se, Dom har precis öppnat sin webbutik också!

Fifth Avenue Shoe Repair är nog mitt absoluta favoritmärke, iaf av dom svenska (ligger nog till och med före Acne). Kan inte bara tänka mig att pryda min kropp i deras kläder utan skulle även kunna pryda mitt hem med deras skapelser. Med deras sidolinje Shoerepair by the no. visar dom ännu ett exempel på att mode är så mycket mer än bara yta, det är konst! Och titta bara på bilderna, mmmm!

Solglasögon EFTERLYSES!


Ok, nu är kavajen på plats men det är en till sak som jag inte hittar, mina Ray Ban Wayfarer. Har tagit med mig fodralet hit till Stockholm men glasögonen är inte med, hittar dom inte i Norrköping heller. Är det någon som sett dom? Sköldpaddsfärgade, gamla och skraltiga (från 80-talet), står inte Ray Ban på glasen eller utsidan av skalmarna, bara på insidan. Skulle bli så glad om dom kom till rätta =D

Helg i Norpan // Bröllopsfest

Åkte hem till Norrköping i helgen för att gå på Mamma och Hasses bröllopsfest. Dåligt fotande från min sida men några bilder blev det:

Vera snodde min kamera och tog lite bilder på sig själv
Någon fotade upp och ner
Haha, kvällens bästa bild
Syster och Mirre spelade och sjöng och fick mer än halva publiken att gråta en skvätt, inklusive mig!
Ännu en ego-bild av Vera. Tyvärr så verkar det som om jag bra använde kameran i ca 10 min, vet att jag tog fler bilder men dom är visst borta.

Vinterjacka/födelsedagspresent/juklapp


Det är något vajsing med min kamera tror jag... Den är (som vanligt) finare i verkligheten!

Oh, jag tror jag har fått tag i vinterjackan jag letat efter hela mitt liv! Det är iaf inte långt ifrån. Den är från Carin Westers samarbete med Weekday som kom ut i dagarna. Såg den inne på Weekday som ligger på Drottninggatan men då fanns bara den vita och den utan krage kvar, så idag åkte jag ut till söder och kollade. Först fanns den bara i M och L och det var lite väl stort så jag frågade om dom hade några i small kvar, hon jag frågade sa att dom höll på att packa upp fler men var inte säker men att jag skulle komma tillbaka senare. Jag hängde undan den u medium för säkerhets skull men när jag kom tillbaka senare så kom hon fram med MIN small =D LYCKA! Så nu är jag 1700 kr fattigare men går äntligen en varm vinter till mötes! Tur att jag fick mer i lön från Enebygården än jag trodde, hehe.

Det blev ett långt inlägg om en ganska så onödig grej, men jag är i trans så ni får stå ut med det! NU VILL JAG HA HÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖST, och till och med vinter!

Nu ska jag vara en duktig student och läsa kompendiet om Kulturbegreppet, som jag för tillfället inte alls begriper (haha).

Bra, bra, bra musik!


Nu ska ni få se på andra bullar!





Kanel och vanilj

Igår var jag i Södertälje och bakade alldeles förträffliga bullar med kusin vitamin. Klev visst på fel tåg på vägen dit, åkte SJ istället för SL. Det stod ju på tavlan att Pendeltåg mot Södertälje avgår från spår 11, 12.15. Grate tänkte jag, där står det ett tåg som ska mot Södertälje. Tydligen fel då. Men jag hamnade iaf i rätt stad med fick komplettera resan med lite bussåkande.

Nu blir det att bege sig mot SU, första föreläsningen om Kulturbegreppet =D

Seth


Dagens inköp


Bilden gör den inte rättvis, snyggare på!

Fick tag i precis den jackan jag leta efter, yay =D Tycker den är jättefin och gillar det röda fodret, mest älskvärt är ju ändå priset, 399 kr. Införskaffade även tråkigheter som plåster, nagelsax, pennor, ansiktrrengöring, aniktsvatten, c-vitamin,  ett pennskrin och mjölk. C-vitaminen ska jag knarka ikväll för imorgon ska jag till Kusin Mica i Södertälje och äta bullar och just nu ligger jag däckad i sängen med feber. Min lilla shoppingrunda höll på att ta död på mig och det ända jag kommer åstadkomma ikväll är nudlar till middag. Suck! Skulle inte förvåna mig om jag fått svininfluensan nu också. Så mycket för att flytta till en ny stad, jäkla storstadsbasiller!

Vanadislunden



Vill med lite taffliga bilder meddela att det finns fina grönområden även i betongdjungelboken!

Helg!

pic: Steven Klein

Nu har jag sovit i säkert 11 h, skönt att slippa dagiset på gården nu på helgen. Gårdagen bjöd på en heldag i skolan men introduktion, föreläsningar om Humaniorans historia och från studievägledaren. Känns som om det kommer bli tre väldigt roliga år och arbetsmarknaden ser bra ut, många högt uppsatta som är Kulturvetare i grunden. Yay!

Dagens mission är att försöka hitta en jacka, tog bara med mig kavajer hit och det börjar bli kallt i luften. Har även lyckats sälja min skinnjacka så jag behöver något nytt. Blir inget dyrt, ska kolla om HM har kvar sin MC-jacka i skinnimitation fån barnavdelningen (!). Faktiskt så passar den alldeles utmärkt, på avdelningen för killar i stl 158 el 170. För en gångs skull gör mina galg-likande axlar lite nytta =D  

OMG!





HAHAHAHAHAHHA HAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHA!!!

Virrpotta


Bjuder på en fin bild på Cicci från förra lördagens utgång! Som för övrigt, tyvärr inte blev så lyckad, vad var det för musik på dansgolvet? KATASTROF!

Vad roligt det är när man upptäcker att man slängt i sig frukosten och stressat i duschen helt i onödan. Kul när man upptäcker att man inte ska vara i skolan förens klockan 10, fast man trodde det var klockan 9. Aja, har iaf inte hunnit gå hemifrån än, men ändå!

Igår var jag och åt runt hos släkten, från Årsta i söder till Täby i norr. Först träffade jag Pappa, Faster Gun och Kent och vi åt på en lunchrestaurang  i Årsta, gott men hemskt mättande. Sen skjutsade dom mig hem och en timme senare åkte jag till Morfar i Täby. Meningen är ju att Roslagsbanan ska gå ut till Täby men eftersom den är avstängd fick jag först ta tunnelbanan till Danderyds sjukhus och sen bussen i 25 min. Maten var god och sällskapet trevligt och jag satte mig senare och skumpade hem igen. 

Idag är det introduktionsdag från 10-16.30, spännande.

Varför mode är så mycket mer än yta






Alexander McQueen A/W 09, pic: style.com

Modefilm






Storstadsbasilluskerna strikes back!

Usch, nu har jag nog faktiskt feber på riktigt. Fryser, har ont i huvudet och känns skumt i halsen. Känns som om jag blivit överkörd av något tungt. Kan det vara storstadsbasilluskerna kanske? Bangar från bion ikväll, har en biljett till "The September Issue" på kulturhusets tak men känner inte för att sitta på ett kallt tak just nu. Suck.

Imorgon ska jag träffa pappa och sen morfar så jag hoppas att jag inte åker på något stort nu, har ju skola på fredag!!

I'm off!


Tagggggggggad!

Nu ska jag ge mig ut och spatsera i min nya stad. Har en hel dag att spendera så jag ska suga ut så mycket som möjligt av det fina vädret (motsägelsefullt det blev då, om man ser till föregående inlägg). Kanske ska träffa pappa, idag eller imorgon och så får vi se om jag vågar mig till bion ikväll. Klart jag gör! Nu ska det packas äpple, vattenflaska och kamera (måste fota utsikten från Vanadislunden, den är himmelsk). Synd att min kära iPod inte är här, den kommer på posten snart hoppas jag=D

Jag längtar efter höstens gråa, behagliga vardag!

pic: cheapmonday..com

Det ser ut att bli en bra höst för min del så för mig gör det inget om den skyndar på lite. Har alltid haft hösten som favorit bland de fyra årstiderna. Gillar att det lägger sig som ett stilla och lugnt täcke över vardagen, det blir murrigt och mysigt, luften blir klar och färgerna blir sprakande. Det är tillåtet att vara lite nedstämd och sitta inne och uggla, tillskillnad från sommaren då det finns något slags krav på att man ska göra saker hela tiden, "ta vara på sommaren för den är kort".

 Tycker sommaren är en rätt så stressig årstid faktiskt. Alla blir så upprörda över det konstant svikande vädret, medans man på hösten vet att det kommer vara skitväder. Kanske jag som är konstig men jag ser fram emot att få vira in mig i halsdukar och koftor, slippa bli kladdig så fort man rör sig och äntligen kunna få sova ordentligt och svalt på natten. Jag menar, det verkar ju som om regna är något det gör rätt så ofta i den här stan ändå!

Självklart säger jag inte nej till att möta hösten i Cheap Mondays fina kappa och mysiga kofta. MÅSTE få tag i en fin, lång, svart kofta. Kanske blir den, får se vad ekonomin säger men den var sååå fin där den hängde inne på Weekday. 600 pix kostar den iaf.

KAVAJ EFTERLYSES!!!!


pic: monkigirl.se

Har någon sett min älskade, svarta kavaj från Monki? Den är i ungefär samma modell som den ovan, fast svart och lite mattare material. Kort och rak modell. Det har varit borta ett tag nu och jag hittade den inte när jag rensade hemma och undrar därför om den kanske kan vara hemma hos någon annan? Skulle bli jätteglad om jag kunde få tillbaka den, är en riktig favorit!

Lappen i nacken är bortklippt =D

En av mina absoluta favoritlåtar!



Idag var jag på registreringen på universitetet, hamnade som planerat i fm-gruppen =D Efteråt tog jag en fika med en tjej som heter Julia, som ska gå in min klass. Hon är från Sundsvall och är nu bosatt i Bromma, jättegullig tjej! De andra jag pratade med verkade också vara trevliga typer så det här ska nog bli bra tror jag. Sen har jag även storhandlat på Classe Ohlsson, massor med nödvändigheter som en hårtork (åkte ifrån min). Nu har jag mellanlandat hemma och ska iväg igen lite senare för att träffa Klara igen, snart flyttar hon hit också och då har jag en vän till =D 

Såg även två kända "dagens outfit"-fotande, rökande modebloggerskor idag. Klingen och Linn, dom såg rätt uppblåsta och trista ut.

Självmedicinering!


pic: thesartorialist.blogspot.com

Har en oroande känsla i halsen, näsan och huvudet. Skulle inte förvåna mig om jag, lika otajmat som vanligt skulle bli sjuk nu. Äganar mig i skrivande stund åt självmedicinering i form av choklad och te i sängen. Och så lite godis för ögonen också!

Hemma hos: Mig!

NU har jag äntligen krånglat klart med dator och bredband, och allt ska förhoppningsvis funka bra! Tydligen så hade klantarslet på El Giganten i Norrköping inte blåst datorn på dom inställningar som dom hade (datorn stod som visningsexemplar) så jag kunde inte ändra någonting. Och varje gång jag startade om den så var allt jag lyckats ändra borta och tillbaka till deras inställningar, lösenord och rubbet. Så jag har ringt El Gigantens support, Mac:s support och slutligen så tog jag med mig datorn till El Giganten här på Kungsgatan. Han fixade allt så nu ska det funka! Jäkla jubelidiot i Norrköping.

Iaf så har jag landat här i Stockholm, packat upp mina saker och gjort mig hemmastad. Har tagit lite kort på hur mitt lilla rum ser ut:


bild 1: tagen ståendes i dörren, bild 2: Grisebjörnen är med såklart!



Utan garderob så får man hänga kläderna där det finns plats. Ganska fint tycker jag!

TV:n till vänster är helt ny med inbyggd DVD och tillhör rummet, ska sen upp på väggen. Lyxigt va!? Och JA, det blev en Mac =D Jag är bortskämd och Hasse är snäll! Men jag har faktiskt betalt en del själv.

bild 1: Byrå full med kläder och diverse, bild 2: Utsikten från mitt fönster, innergård med dagis (tur att det ska regna ett par dagar framöver så jag kan få sova).

Och sist den fina, lilla toaletten! (delar dusch)

Hasse uppskattade rummet till ca 2,5 x 3 m. Inte så man kan spela fotboll här kanske men lagom för mig! Imorgon är det dags för registrering och jag ska göra mitt bästa för att få förmiddagstiderna, så jag ska vara där 8.30. Och så kommer Klara imorgon =D

Framme!

Är framme i Stockholm och i mitt nya hem nu! Än så länge har allt gått bra, trasslat lite med det mobila bredbandet och datorn men det är på rätt väg. Ska snart hoppa in  duschen och sen ska jag möta upp Hasses syster Ina och hon ska visa mig runt på Universitetet =D Återkommer!

No more Photo Booth?


Imorgon åker jag och mamma och köper dator till mig, kul, kul! Jag hoppas på en mac men vi får se. Dom är ju inte gratis direkt och jag är inte särskilt rik. Håller iaf tummar och tår =D Blir i så fall en Mac Book från förra säsongen, dom vita. Får bearbeta moderskapet lite så hon kan bidra. Vill inte ha en PC som går söner efter en månad eller får 10000000 virus på två sekunder, jag är väll ingen datortekniker heller.

Annars har jag ridigt idag, sista lektionen på ett bra tag nu. Kari var självklart jätteduktig och övningen var jättekul. Hade varit bättre om hästen var dum och övningen tråkig, hade varit lättare att avstå då. Men, men jag kommer ha annat på hjärnan framöver och framför allt annat att lägga pengarna på. Typ mat och tak över huvudet, ibland får man prioritera ju.


Jag är icke bitter, icke!


Lyssnar just nu mest på Bat for Lashes senaste skiva (ja, jag är lite efter) men skulle inte tacka nej till att höra livemusik på Way Out West istället. Ikväll missar jag bla Band of Horses (tredje gången på två år dom spelat här, har missat alla gången), Bon Iver, Beirut, Antony and the Johnssons och många fler! SUGER! Men jag måste spara mina pengar och ägna min tid åt att flytta. Ska snart åka till returpunkten och sen till NFK och rida en sista gång innan det bär av.

Fick btw sms från min syster som självklart är där, att hon satt på samma café som Band of Horses. Jag hatar henne.

Besvikelse


Var inne på Monki idag och de har fått in kappan som jag skrev om tidigare. Tyvärr var den inte alls lika snygg på som jag hade hoppats, tråkigt eftersom det är ett bra pris. Provade även en liknande med dubbelknäppning och den var lite bättre. Får suga på det ett tag, kanske får gå in och prova igen och ge den en andra chans. Gillar dom enkla snitten men den var nästan lite väl trist (till och med för mig).

Lite roligare med dubbelknäppningen och fickorna, men halsen vette tusan.


Jag vill gifta mig med Seth Rogen


Ursäkta röran, jag flyttar!


Lite smått suddiga bilder på mitt väldigt stökiga rum! Håller på och rensar bland alla tusen prylar, vad som ska upp på vinden, vad som ska kastas och vad som ska med till Stockholm. Just nu ser det helt oorganiserat ut men det blir bättre och bättre, jag lovar!

Det kommer bli en bra höst det här!

bilder: monkigirl.se

Update.

Gatan heter inte alls Thulegatan utan TULEGATAN =D 

Bat for Lashes


Ny adress!

Igår var ju jag och syster (hon följde med som moraliskt stöd och smakråd) i Stockholm för att kolla in två rum till mig. Vi kom fram med bussen vid 11, åt lunch och sen begav vi oss till första rummet som låg på Södermalm, vid Hornstull. Rummet var jättefint och kvinnan som hade lägenheten jättetrevlig. Efter det åkte vi in till stan igen och kollade lite i butiker och klockan 18 var det dags för nästa besök, den här gången i Vasastan, ett stenkast från Odenplan. Det här rummet var ungefär lika stort som det andra men med tanke på läget, närheten till universitetet och att det var 500 kr billigare så valde jag Vasastan. Hade kunnat tänka mig båda ställena men tror att jag gjorde ett klokt val.

 Så nu flyttar jag på söndag och har tills dess en hel del att stå i! Har nu fixat CSN och boende så nu är det själva flytten som är kvar. Har ju inte så stor yta och rummet är redan möblerat så det är kläder och om jag vill ha med lite egna saker. Det som är kvar att fixa är : Dator + trådlöst internet, se om jag kan fixa någon mer form av kläd/skoförvaring, sortera ut vilka kläder jag ska ta med och fixa en bra och lagom stor kaffekopp =D

Min nya adress från och med söndag är alltså Thulegatan, Vasastan, Stockholm. Och på tisdag, den 18:e smäller det =D

Här går det i en rasande fart!


Igår la jag ut en annons på blocket där jag söker rum/lägenhet att hyra och nu har jag säkert fått 15 svar från olika håll. Vissa mer seriösa än andra, känner tex inte för att dela en 2:a med en vilt främmande man eller bo med någon som inte ens kan stava till lägenhet. Men jag har iaf hittat två olika rum som jag ska åka upp och titta på på måndag. Ena ligger på Södermalm vid Hornstull och det andra i Vasastan. Jag som trodde jag skulle bli förpassad till skogen är märkta glad över dessa alternativ =D Kanske att jag till och med slipper tränga mig in hos min snälla faster i Årsta. Fort går det just nu och som det ser ut nu så flyttar jag redan om en vecka. Kändes faktiskt mer realistiskt innan jag fått antagningsbeskedet än vad det gör just nu. Men det ska bli så otroligt roligt och jag kan knappt bärga mig, snacka om ett nytt kapitel, UNDERBART!

Nu ska jag iaf iväg till min älskade Cicci och vi ska ut och göra stan osäker i kväll! Vad ska jag göra utan henne när jag är helt ensam i den stora staden!? Tur att det inte är så långt till Stockholm.

Den perfekta skon? Acne SS 10

bild: Agnes B / Rodeo Magazin

Ja, jag vågar nästan säga det. Dom är så nära perfekta man kan komma tror jag. Självklart är det ju Acne som skapat denna skönhet, vilka annars? Det är en låg variant på deras stövel Pistol som jag dreglade över för ett tag sen, som blev om möjligt ännu bättre nu. Klacken, skafthöjden, sömmarna, dragkedjorna och till och med fransarna är perfekta. Enkelt men så snyggt! Blev helt upp i taket kär i dom nu, vill ha dom svarta nu på en gång!


bild: Agnes B / Rodeo Magazine

Gjorde nog inte helt fel i att köpa mina stövlar från Vagabond, rätt så lika =D

bild: Agnes B / Rodeo Magazine

Som vanligt lyckas dom jäkligt bra med kläderna också...


Let's MOVE!!!

bild: 2manyfashion.com

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA! Jag är antagen till Kulturvetarlinjen på Stockholms Universitet. LYCKA!

Gahhhhhhhh!


Shit mama det här är för mycket för mina nerver. Nu är det bara ynka timmar kvar men dom känns som år. Vakande i morse och såg hur min puls slog genom skinnet. Inte hälsosamt. Huvudet värker och snurrar och kroppen pirrar. Jag vill veta men endå inte. Har iofs ställt in mig på det värsta men nu få det vara slut på det här tycker jag!

Låten från Nelly-reklamen


Jag tror jag är lite kär i Seth Rogen!



Cicci och jag hyrde "Zack and Miri Make a Porno" igår. Det var en hysteriskt rolig film måste jag säga, rolig och söt. Se den! Se även Pineapple Express om ni inte gjort det än.

RSS 2.0