Dags att riskera livet igen!

Ca kl 9.00 i morgon bitti är det dags för mig att riskera livet igen. Eller så illa är det kanske inte. Jag och Kari ska vara med i en LD-10 på gräset, en lokal tävling, en riktig tävling! Kari ska officiellt bli en riktig hopphäst nu. Det kan gå jättebra, det kan gå käpprätt åt helvete och jag har ingen aning om vilket det blir. Aja, det var trevligt att lärt känna er alla :P Haha. Håll tummar och tår för att det går vägen och vi (jag) överlever!

5 km på 35 min.


bild: monkigirl.se

Mamma och jag sprang/gick vårruset på 35 min, duktigt tycker jag! Har även köpt den fina saken på bilden ovan, ska ha den på lördag. Spännande, spännande! Jag kommer inte vara naken, lovar. Haha.

Vårruset!


Idag är det dags för vårruset och jag ska gå med Mamma. Vi hade egentligen tänkt springa men mamma har problem med en hälsena så vi får gå istället, vilket min rygg är rätt tacksam över. Kommer deltaga i en mycket fin t-shirt från mammas jobb, fick tyvärr ingen bra bild som gjorde färgen rättvis. Den är snorgrön!

Vad hände med hennes vad?



Vogue Paris juni/juli 09

Bilderna på Anja Rubik i Vogue Paris juni/julinummer har duggat tätt bland alla bloggar idag. Dom är verkligen jättefina och Anja är sjukt snygg men vad har hänt med hennes (så kallade) vader? Dom är ju obefintliga? Visst att hon är jättesmal i övrigt med, men jag kan inte släppa vaderna och vristerna. Ser väldigt konstigt ut tycker iaf jag, jag tappar fokus från dom fina bilderna.

Gusten

När jag var ute med Gusten nyss så började det regna. Jag tyckte vi skulle skynda oss in, det tyckte inte han och la sig platt på mage. Kul.

Varför jag inte tänker börja sticka!

Jag kommer aldrig ens komma i närheten av Sandra Backlunds kläder (läs: konst) så det känns lika bra att låta bli. Hon har liksom satt ribban rätt högt. Förstår ni, det är STICKAT!




Kavajen!


bild: emmanygren.se

Oh, vad jag är kär! Kavajen på bilden kommer från Monki och jag SKA ha den, så är det bara. Är så fin, så fin och till ett rimligt pris för en sådan som jag, 600 pix (har även bearbetat mor min lite). En svart kavaj till tänker ni, den är faktiskt lång och dessutom så perfekt. Jag är så kär. <3<3<3



Och så en bra låt på det också!

Yes, I'm a vanity whore



bilder: stockholmstreetstyle.feber.se, anywho.cover.dk

Man ska aldrig säga aldrig, precis som jag sa! Skrev ju i ett inlägg för länge sedan att jag inte förstod mig på trenden med cykelbyxor, att det inte var något för mig. Men här sitter jag nu och vill ha ett par! Det är ju helt sjukt, kändes inte alls aktuellt för ca 2 veckor sen men nu vill jag verkligen ha ett par. Men jag är fortfarande mycket skeptisk till att ha bara cykelbyxor, vill i så fall ha ett par strumpbyxor under som på bilderna ovan. Känns inte som om jag är beredd att klä min minst smickrande del av kroppen i tricot än.
     Aja, bara att acceptera, I'm a vanity whore. En modeslav som sväljer allt med hull och hår! Men egentligen, van är skillnaden mellan att bära en kjol och strumpbyxor och cykelbyxor och strumpbyxor? 

Kom just hem från kiropraktorn, aj, aj, aj! Men jag kommer nog kunna tävla på söndag iaf men just nu känner jag mig manglad och överkörd av en ångvält!

Frisyr


Dear Nike, rodeo.net

Hon är så snygg i håret den där Nike! Hon har iaf en frisyr vilket är mer än vad man kan säga om mig. Kanske jag vågar men det kommer nog ta ett tag innan jag sätter saxen i håret igen.

Har precis kommit hem efter att ha haft lektioner i 3 h, hoppning. Alltid lika roligt att ha dom grupperna, skrattar nästan hela tiden. Hade varit ÄNNU roligare om jag inte hade haft så förbannat ont i ryggen!!  Har dragit på mig en inflammation eller nått, suck. Går som en skadeskjuten kråka och sover asdåligt, jag vet iaf vart jag ska ringa på måndag!

Jag överlevde ! !



Fuskremmen är på!

Kari var världens duktigaste häst igår! Han har aldrig hoppat så bra någonsin, iaf inte för att vara sin första runda på stora gräsbanan och 80 cm höga hinder! Duktiga, duktiga häst! Kan inte jag få ta med honom när jag flyttar? Så nu ska vi vara med och tävla nästa lördag och rider jag bara ordentligt så ska det nog gå vägen det också!

Ett vimmelbildspoäng till mig!



Bild från när Moa och jag lirade plattor på Hugo i lördags. Knepet för att bli bra på bild är att inte veta att det tas (iaf i mitt fall). Inga konstiga miner, tillgjorda leenden utan jag kommer undan med endast en mycket skum handställning. Tror jag snurrar på skivan jag har på fingret. Ett vimmelbildspoäng till mig! WOHO!

Solglasögon


bild: jakandjil.com/blog

Jag letar solglasögon. Har mina älskade Rayban som jag är väldigt rädd om, de är från 80-talet och börjar gå sönder lite här och där. Vill ha ett par som jag inte behöver vara lika rädd om, ett par som kan vara lite mer slit och släng. Skulle vilja ha ett par Rayban Clubmaster men dom som säljs nu är mycket mer vinklade än orginalmodellen så man/jag ser helt skruvad ut. Runda är också snyggt på den som passar i det, och det är svårt. Oftast tycker jag dom är för små men vill samtidigt inte ha lika stora som hon på bilden ovanför, hehe. Hon ser ut som en blandning mellan en fluga och en tvättbjörn! Men t-shirten hon har på sig är galet snygg, kan ju inte vara såsvårt att klippa till själv iofs.

Vilken film!




The Shaky Hands

Köpte en skiva idag! Den kom när jag jobbade på Vaxkupan men det blev aldrig av att jag köpte den, men idag så! På rea och allt =D


Fikade även med Cicci och Sara, mina andra sysslolösa vänner. Var dock inte lika fint väder som igår så vi fick sitta inne. Jag och Saras pojkvän Ante på bilden.

Ida <3 Photo Booth


Fick tipset att om du vill ha mer volym i håret, föna det upp och ner. Woho, jag ser ut som en trollunge =D


Det gör inget att det regnar för jag har en bra bok! Amos Oz, En berättelse om Kärlek och Mörker.


Och hela min stora hjärt-kopp med kaffe! Men om sisodär 2 h får det sluta för då måste jag gå ut med hunden!

Vad har jag gett mig in på!?

Jag är visst inte så rädd om livet som jag trodde att jag var! Jennifer (min ridlärare) har nämligen lyckats övertala mig att göra ett försök med Kari på gräs(hopp)träningen på torsdag. Planen är den att om det går vägen så ska vi vara med på den lokala hopptävlingen på gräset veckan efter. Problemet är att Kari är ingen hoppstjärna och har aldrig gjort något liknande förut. Problem numer två är att när han hoppar tar han i så han spricker och jag hänger som en liten vante runt halsen vid varje landning. Men Jennifer tycker att det är en jättebra ide och att Kari självklart också måste få fara med, han vill ju faktiskt det! Och att hoppa på stora gräsbanan är ju bland det roligaste som finns, en kul sista grej innan jag slutar! Försöker jag intala mig iaf.

Det visar sig på torsdag vad han säger om det men själv är jag redan hemskt nervös. Vad har jag gett mig in på egentligen?


Det blir nog kul det här =D

Ikväll ska jag vända vax på Hugo!


Ikväll ska vi spela skivor på Hugo, jag och Moa! Ska bli kul, hoppas bara jag piggnar till och att huvudvärken lägger sig. Det kommer nog bli en bra kväll =D Bilden är ifrån när vi spelade tillsammans för första gången, då hade skitkul!

Pamela Bellafesta


bild: stureplan.se

Igår hade KINGs sin fest för att prisa de som hamnat på deras lista över de mäktigaste inom svenskt herrmode. Överst på den listan står välförtjänt Örjan Andersson, grundaren av märket Cheap Monday och varukedjan Weekday. Pamela Bellafesta tyckte jag lugnt var den snyggaste på hela festen, iklädd byxor och klänning från Acne. Jag blev väldigt kär i byxorna men skulle inte säga nej till klänningen heller. Hon är alltid så snygg den där Pamela. Läs hennes blogg på Modette.se!

Garderobsrensning!

Jag har, som många andra väldigt svårt att slänga saker. Speciellt kläder. Tänker alltid att jag nog kommer kunna ha användning av det vid något tillfälle. Tillfällena som aldrig kommer. Håller på att rensa nu och brukar få göra det i omgångar, slänger lite i taget så blir det lättare! Har även insett att jag får sätta köpstopp på vissa saker bla:


Randiga tröjor/överdelar. Ingen är i behov av 6 st randiga tröjor... En är faktiskt en klänning!


Svarta kavajer, antal: 3. Kavajer är ett plagg som kan bli ganska dyrt men jag har kommit undan med att betala 250, 79 och 50 kr för mina tre. Men ingen behöver fler än tre svarta kavajer. En är faktiskt i sammet!


Rutiga skjortor, antal: 5 (dom på bilden plus den från Hela Människan). Skönt och snyggt! Har faktiskt slängt dom två som hänger närmast nu. Även här är alla second hand, presenter eller rea.


Svarta klänningar, antal: 6 om inte mer. Jättefint men jag har ju inte ens använt hälften. Senaste tillskottet är den närmaste från H&M för 49.50.

Second Hand väskor, antal: säkert 8. Sjukt kul att hitta och ha, sjukt snygga och billiga men nu får det vara nog för ett tag!




Finns massor med annat som jag måste skärpa mig med! Men problemet för mig är inte att jag lägger ut massor med pengar på det, utan att det inte finns någon plats kvar snart! Sen är det faktiskt inte så att det är bra bara för att det är billigt, man ska använda det också! SÅ SKÄRPNING!



 

Dagens "att-slänga-hög"! Bra jobbat Ida!

Det är något vajsing med kamerainställningarna tror jag, bilderna blir piss.


Färgblind designer på Gina Tricot?


Syns inte så bra på bilden men klänningen är alltså lax-rosa och neon-gul...

Studenten

OM jag skulle ta studenten igen och OM jag hade obegränsat med pengar hade jag haft på mig något av det här: (Allt är från net-a-porter.com)


      
Som grund: Blazer från Stella McCartney, skor från Chloé

  
Antingen har man klänning: Tomas Maier, Stella McCartney

   
Eller byxor: Stella McCartney. Med en topp till:


Chloé, Derek Lam

    
Monica Vinader, RingsElectic

2 hand

Förutom att städa har jag varit på Hela Människan. ÄLSKAR Hela Människan. Allt detta för 60 pix=D


Skjorta, sandaler och väska!


Väskan som ser ut som en kappsäck har ett jättefint foder!

Städmusik



Idag är en städdag, en städdag som pågår med den här låten på repeat!

Fingergodis

           
            
Ringelectic. net-a-porter.com

Jag hjärta Chloë



Chloë Sevigny for Openings Cermony A/W 09.

Precis som alla andra så vill jag ha skorna, vill helst ha dom nu. Skulle jag kunna tänka mig hela henne faktiskt. Hon kan stå i min garderob och ge mig kläderna jag ska ha på mig varje dag. Hon kan också få följa med mig ut och vara min supersnygga, supercoola vän. Vi skulle ha så kul! Jag tror nästan jag blir lite kär i henne.

En gång hästtjej, alltid hästtjej!

Igår när jag jobbade fick jag en hemsk påminnelse, inne på kontoret låg fakturan på min ridavgift för nästa termin. Öppnade först och suckade över priset men insåg sen att jag ju inte ska betala den, jag ska ju inte rida kvar nästa termin! Eftersom jag (förhoppningsvis, vågar inte lova mig själv än) ska plugga och flytta i höst så kommer jag inte ha råd att rida, speciellt inte där jag ska bo. Jag som har ridit i snitt en gång i veckan i 15 år, vissa veckor varje dag, ska nu går till att inte rida alls. Vilken chock jag fick, har inte tänkt på det så innan. Visst kommer jag kunna rida när jag kommer hem, men ändå! Har varit NFK trogen hela tiden och det är hästarna och stallet som fostrat mig ända sen jag red på den där åsnan på skansen. Alla hästar som kommit och gått, alla vänner som jag fått genom stallet. Mina två bästa och längsta vänner, Cicci och Moa har jag lärt känna i stallet. 

Men det kommer inte vara slut med hästarna för mig! När jag är klar med storstadsliv och sånt ska jag ha min gård på landet med iaf tre hästar, så är det bara! En gång häst-tjej, alltid häst-tjej!



Här började det! Jag rider på en åsna på skansen och blir fast. Tjatade tills öronen blödde på mamma och pappa tills jag fick börja rida på NFK. Tror jag är 4 eller 5 på bilden.


Oktober 1994, jag och Pyret. Första terminen på ridskola. Bör tilläggas att Pyret är en shettlandsponny och jag var så liten att jag kunde rida på henne. Tror faktiskt hon lever fortfarande och borde vara runt 25 nu.


Jag och Hagens Martin. Här har jag gått över till lite större hästar. Världens snällaste ponny Martin!


Jag och Kavaljer på väg ut i skogen om jag inte minns fel, ingen aning om hur gammal jag var. Har tagit kort på kort, därför det ser lite konstigt ut.


Jag och Billy-Boy på våran första lokala tävling någonsin, Hageby Div III. Den här hästen är nog den som har stört plats i mitt hjärta. Min första sköthäst, min första förstapris rosett, min första riktiga kärlek =D Han har kastat av mig minst 10 ggr och vi har plockat många rosetter tillsammans! Han står nu på Stockholms Fältrittklubb och jag kommer hälsa på honom så ofta jag kan, min svankryggiga lilla älskling!!


Jag och Charlie, NFK loklal hoppning. Eftersom jag snabbt blev för lång för att rida ponny fick jag gå över till storhäst ganska tidigt. Nästa stjärna hette Charlie. Han var ingen enkel kille att rida men världens snällaste att ta hand om. Han bor nu i Uppsala.


Jag och Magnum, ärevarv efter vi vunnit lektions DM i hoppning 06. Jag och Magnum har haft mycket kul för oss, bland annat har jag min största tävlingsmerit att dela med honom=D


Jag och Candy, Lektions DM 08 på NORF. Efter att Charlie blivit såld och jag lämnat Magnum kom Candy. Virrpottan från Belgien. Började egentligen rida henne av en slump men fastande snabbt. Mycket speciell dam med mycket egna åsikter och mycket spring i benen. Det är även henne jag har att tacka för min försvagade rygg, utdragna ledband som aldrig kommer gå tillbaka. Men jag älskar henne ändå!


Hon busade inte bara utan var riktigt duktig ibland. Efter mycket blod, svett och tårar så gick det faktiskt att hoppa en bana i någorlunda kontrollerat tempo. Min lilla porrstjärna.





Försöker lägga in en bild från Ridledarkursen på Strömsholm i somras men det vill sig inte. Det är nog iaf det roligaste jag gjort i hela mitt liv, roligaste och jobbigaste!











Som sagt, en gång hästtjej, alltid hästtjej! 


Förälskad på nytt



Amy McDonald släppte sin skiva för ett bra tag sen nu, den innehåller bland annat radioplågan This Is the Life. Hasse köpte hem den ungefär då och han spelade den rätt mycket men jag lyssnade inte så noga då. Men nu har jag börjat lyssna på den igen och den är verkligen jättebra. Passar min sinnesstämning perfekt. Jag är bra svag för kvinnliga singer-song writers, och hon har verkligen en underbar röst!







Quiz på I

Regler:
- Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
- Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
- Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
- Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
- Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.

Lycka till!

1. Vad heter du? Ida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Idun
3. Flicknamn: Iris
4. Pojknamn: Isack
5. Yrke: Ingenjör
6. Färg: Isblå
7. Klädesplagg: Islandströja
8. Mat: Isglass
9. Sak i badrummet: Ibumetin
10. Plats/stad: Italien
11. En orsak att vara sen: Ishalka
12. Något man skriker: iiiiiiiiiiiiiih!
13. Film: Ice Age
14. Något man dricker: Iste
15. Band: Islation Years
16. Djur: Isbjörn
17. Gatunamn: Idungatan
18. Bil: Indigo
19. Låt: It's My One Cheating Heart That Makes Me Cry
20. Aktivitet med fler än en deltagare: Ishocky

Jag utmanar: Cicci, Sara, Elvira, Madde, Hanna.

Hittat här: http://blogg.aftonbladet.se/27449

Estockolmo

I lördags var ju jag, Cicci och syster i Stockholm över dagen. Mamma och Hasse skulle åka upp och hälsa på Ina, Hasses syster så vi passade på att åka snålskjuts med dom. Vi kom upp vid ca kl 11 och blev avsläppta på Fridehemsplan, tog Tuben (som det tydligen kallas, haha) till Hötorget och sen gick vi runt och kollade hela dagen. Syster träffade en kompis så Cicci och jag roade oss själva. Blev en hel del shopping men tyvärr fanns inte byxorna som jag skulle kolla efter på Zara, men det blev annat istället:



Långt linne från Topshop, från avdelningen Tall. Roligt tyckte jag.
Jättefin tröja från Weekday.
Linne från Weekday, 5 prieview for Weekday
Svart tajt kjol från H&M


Lite bättre bild på (skrynkliga) tröjan.

Vi blev hämtade vid Odenplan runt 5 och åkte sen hem. Kvällen spenderades hemma hos Cicci med Robinson och chips. Sen jobbade jag hela söndagen och sov som en gris inatt!



Föresten! Mr Hawaiiskjorta, basisten i  Dirango Riot i inlägger nedan heter Håkan. Tack Moa!

internet is back, i'm back!

Jösses! Nu är äntligen internet tillbaka och jag kan ha kontakt med verkligheten igen. Under tiden jag slitit mitt hår har jag också ägnat mig åt följande:


ÄNTLIGEN fått hem mina älskade jeans från Cheap Monday som har skinnrevärer i sidorna. Köpte dom av en tjej över internet för typ 2 månader sen och började tro att hon lurat mig eftersom dom aldrig kom. Men i onsdags hämtade jag dom på ICA och även om dom är en storlek större än vad hon sagt så ÄLSKAR JAG DOM!



Våra rockande vänner i Durango Riot hade tagit sig från Karlskoga till Norrköping. Fick på fm ett sms av Fred att dom skulle spela i Norpan, tredje gången för dom nu.Dom var på turné med två andra band, Le Mans och Kamera och spelade igår kväll på Palace. Det var lite folk men grymt bra musik. Moa och jag var iaf där och stöttade som de trogna fans dom vi är. Vi agerade även krogguider efter spelningarna var klara, vi hamnade på Wasa... Jag, Moa, Erik och den underbara basisten (som jag inte vet vad han heter) från Durango och en lagom sliskig och full gitarrist från Le Mans dansa som idioter och musiken var faktiskt inte så hemsk som man kan tro. När det stängde väntade bilhäng i Moas bil fram till halv 4, sen hem.  Blir aldrig en tråkig kväll med Durango Riot!


Gitarristen från Le Mans som var jättetrevlig ända tills han blev för full, vilket han blev. Jag var tydligen det vackraste han någonsin sett. Han sa också att han var lyckligt gift... Erik från Durango är också med i bild, med Moas betforsäck som vi turades om att ha i knät.


Moa och Mr Hawaiiskjorta (basisten) satt fram och slapp betfor"doften".


Erik slog till med en riktig rock-pose. Yeah! Synd att inte dom andra följde med ut, vi hade jätteroligt! Men vi har bestämt att dom får komma hit och spela snart igen och då ska alla med ut, så det så =D


Gus måste också få vara med på ett hörn, vi har mest myst i min säng!





Man ska aldrig säga aldrig!

  
bilder: http://www.pause.se/bloggar/hannaojohn/

Trodde inte det skulle bli några harembyxor för min del, har blivit så avskräckt av dom på Gina Tricot. Men jag blev blixtförälskad i dom som Hanna, från bloggen "Hanna o John" har. Dom är från Zara och jag kommer springa in och leta efter dom när vi är i STHLM på lördag. Förhoppningsvis finns dom och jag hoppas på ett bra pris, fattiglapp som jag är.

Nyfiken i en strut


När jag sitter vid datorn om dagarna och Gus inte sover så brukar han sitta på skrivbordet bredvid mig. Han tittar ut genom fönstret och morrar på diverse skumma typer. Kul tycker jag, spännande tycker han.

Glädjeboost

Regn, kyligt och grått. Det behövs lite glädje! Nu ska jag dricka lite kaffe och sen gå till Vaxkupan och se om min skiva har kommit än, hoppas!


http://www.garancedore.fr/


thesartorialist.blogspot.com



Fågelbajs!



bilder lånade av Sara, länk till vänster!

Hahaha, hahahahaha! När vi satt på Fräcka fröken idag, jag Cicci och Sara var det en fågel som bajsade på Cicci´s arm och finger. Skrattade så jag tjöt, länge och väl! Ja var snäll och torkade och Cicci skrek, det brändes tydligen... hahaha

Kärleksförklaring


Lisa C bloggar på rodeo.net, bild från hennes blogg.

Blir så glad av Lisa´s blogg!! "På väg ut" videorna är mina favoriter och så fort Stockholms gator blivit mer bekanta så kommer jag ge mig på "På cykelspåret" också! Snygg är hon också. Läs! Läs! Läs! Hade länkat om det funkat. men det gör det inte =(

Helg

Torsdag: Valborg.
Fredag: Glass på Halvars med Sis och Gus. Senare på kvällen gick jag och Cicci till Trädgårn och tog en öl, var så kallt så det fick bli en tidig kväll.
  
Ska ju tydligen bli mer intressant att läsa om man har bilder, här är bilder!

Lördag: Om det var kallt på fredagskvällen var lördagen långt därifrån. Jobbade och hade 3 h lektioner i stekande sol, gick väldigt bra och alla var nöjda. Sista lektionen var som tur var inomhus och gick bra även den, trots min något förvirrade, solstekta hjärna. Vid 6 tiden kom moster, kusiner, mormor och morfar hem till oss för att grilla. Var jättetrevligt men jag var tvungen att pysa vid 8 för att gå hem till Cicci, missade efterrätten. Cicci och jag drack vin och lyssnade på musik och vid 24 gick vi till Kooky på Carl-Johan. Där var det rätt enformigt och jävulskt trångt så vi gick över till Hugo (suprise!) men där var det inte mycket bättre (suprise!), så vi gick hem! Trist. Tror min hjärna fortfarande var lite väl solstekt sen förmiddagen för att orka dansa och lyssna på dunka-dunka hela natten.
   
Vi hade faktiskt mycket roligare än vad det ser ut och nej, jag har inte blivit flintskallig! Även om det faktiskt ser ut så på båda bilderna, dom är tagna underifrån. Fast jag har tappat en hel del hår.

Söndag: Sov läääänge och sen blev jag rastlös så jag promenerade ner till stan. Där mötte jag Sara och c/o, vi tog en fika, spatserade på stan och provade skyhöga klackar. Perfekt tidsfördriv en trött söndag!



Amatörernas julafton!

Bor man som jag precis bredvid Folkparken så känns det rätt naturligt att fly stan under Valborg, so did I. Cicci och jag följde med Cicci´s mamma och moster till Sörsjön:

Det var alltså jag som var brasan i år!


Höhö, eller inte!


Här var det Valborg på riktigt, lotter och allt. Cicci vann en liten, rosa hund!



Jag försöker illustrera att Cicci ska vända på kameran. OBS! Detta var en helt nykter tillställning.


Cicci, Bim och Annica. Här är även den rosa hunden med. OBS! Helt nyktert.


Utsikten var det då inget fel på!
Efter ca en timme åkte vi hem igen, kalla och rökta. Åt vi lite popcorn hemma hos cicci och sen gick jag hem. Vid det här laget hade nog alla fjortisar däckat för det var rätt lugnt.


Idag har jag, Gus och syster firat 1 maj med en glass på Halvars.



!!Nästa lördag blir det STHLM också, jag och syster!!

RSS 2.0