Höstmys

Ännu en av mina absoluta favoritlåtar, speciellt så här års

Idag har det verkligen varit ett helt fantastiskt väder ute, sol och kallt i luften! Julia och jag har mastodontpluggat på biblioteket hela dagen, kartlaggt diverse gubbar. Imorgon är det sista rycket innan tentan. Usch vad läskigt det låter. Kommer sitta på biblioteket i skolan heeeeela dagen imorgon och läsa, läsa, läsa!

Efterlyser någon med magiska massagekunskaper! Har något fruktansvärt ont i nacken, sendrag, huvudvärk och skit. Är i stooooort behov av lite uppmjukning =D Någon?

Vad sägs om ett par gummistövlar för €275?

pic: net-a-porter.com
Burberry, Lace-up Wellington boots. 275 euro.

Har då aldrig sett Norpan så fint =D

Beridna högvakten på besök i Norrköping! Självklart var dom uppstallade på bästigaste stället NFK. Ingick det här i Norrköping stadsbild lite oftare så kanske jag skulle kunna tänka mig att bo där. Haha! pic: nfk.info

Söndagsfikadags!

Mmmm! Pic: http://mypreciousconfessions.blogspot.com/

Jösses, jag hade kunnat sova hela dagen! Men nu är jag (nästan) uppe och ska äta grötfrukost och sen bege mig ner på stan för att fika med Cornelia. Hon och jag gick i samma högstadieklass och jag har inte träffat henne sen dess. Ska bli jättekul =D

SKÄRPNING!

Nu får jag väll ändå ta och ge mig! Fy faan vad jag klagar hela tiden!!! Jag så otroligt glad för att jag är här nu, det var ju det här jag ville. Det här är utan tvekan det största som hänt i mitt liv, någonsin och jag har fått chansen att göra något som jag verkligen, verkligen vill! Så sitter jag här och klagar för att jag inte är i Norrköping på kulturnatten som jag inte ens brydde mig om att gå på förra året, även om jag var på plats.

Så nu får jag fan i mig ta och skärpa mig!!

DET ÄR NU DET HÄNDER, DET ÄR NU DET VÄNDER!!!


PUSS PÅ ALLT!!

Kulturvetare-Kulturbegreppet-Kulturnatt?


Ikväll är det kulturnatten i Norrköping. Själv sitter jag här i mitt rum med näsan i böckerna istället, suck. Tycker ju egentligen att ett besök på kulturnatten borde klassas som tentaplugg när tentan är på kursen kulturbegreppet, på kulturvetarlinjen. Bara jag som drar den kopplingen?  Men icke. Aja, är säkert inte kul endå, får vi hoppas. Får trösta med med Spotify och Primal Screams senaste skiva (som verkar rätt trist). Får skylla mig själv lite, hade kunnat gå på födelsedagsrabalder ikväll men jag bangade. Plugga var det jag skulle göra! Men när tentan är skriven, då jäklar =D

Brunch // Vin // Jil Sander

pic: style.com

Har precis kommit hem efter en brunch/lunch med morfar. Känner mig oerhört hipp och Stockholmig! Ska snart ta tag i böckerna och plöja mig igenom ännu ett par kapitel. Igår var jag bla och storhandlade mat på PrisXtra vid Fridhemsplan, MYCKET prisvärt, plus en sväng på stan. Senare på kvällen bestämde jag och Klara att vi skulle ta en fredagsöl, det var ju trots allt löning. Så vi gick till en mysig uteservering vid biblioteket på Odenplan, vilket visade sig vara ett väldigt smart drag för det var nämligen halva priset på allt. Säsongsavslutning! Så en öl blev snabbt tre glas vin. Mycket trevligt!!!

Modeveckorna rullar på som tusan just nu, New York, London och nu Milano. Roligt! Har suttit och synat favoriten Jil Sander på style.com. Älskart. Kavajer, vida och sladdriga byxor, transparent och cleant. Svart, vitt och beige. Behöver inte vara svårare än så =D Nu pluggar vi, tur att vi köpte lite godis igår kväll.

Tycker det är väldigt intressant och roligt att Jil Sanders designer Raf Simons är industridesigner i botten, något som syns? Tycker nästan det.

pic: style.com

Oh god how I wish!


Huvudvärk och pluggångest

ett litet photo booth collage för att illustrera stämningen!

Sitter i sängen i min plugg/slö outfit bestående av den trogna, gamla älsklings Honduras tröjan, tajts och tubsockor. Så skönt så! Har varit i skolan 8.30 till 16 och haft seminarium, pluggat och pratat med studievägledaren (han kan verkligen prata den karl, jisses). Vi kom fram till att jag ska läsa Media och kommunikationsvetenskap som huvudämne (ta en kandidatexamen) och om jag inte får plats där ta Kommunikation i tal och skrift. Sen välja Modevetenskap som breddningsämne och läsa det i ett år (och kanske ta en kandidatexamen i det med, vore såååå coolt!). Hur jag än gör så kommer jag iaf att få läsa minst en termin extra, alltså sammanlagt 3,5 år. Men det känns som om det kan vara värt det.
Så nu sitter jag här hemma och har en mördande huvudvärk och kan inte plugga. Har tenta nästa torsdag och inlämning av uppsatsen dagen efter så jag borde verkligen plugga, har iofs vigt varje dag fram tills dess åt plugg så jag kanske får ha ont i huvudet ikväll. Blev lite gladare förut när jag lyckades med min Thaisoppa =D Starkt så snoret rann och halsen brände, uppfriskande!
Föresten så har jag lagt den korta frisyren på hyllan. IGEN! Jag är helt enkelt för feg, är inte helt säker på att jag är en tjej med kort hår. Tror mer på att försöka liva upp det som är, kanske färga lite? Blev en snygg färg av ljuset på bilden längst upp till vänster, ännu rödare än vad det är nu!? Tror på det faktiskt.
Nu ska jag se om jag kanske kan lyckas läsa lite, känns meningslöst dock eftersom ingenting kommer fastna. Skulle gärna åkt hem till Norpan i helgen och myst på Kulturnatten, men icke. Jag ska plugga. Ska iofs äta lunch med morfar på lördag och se film med Klara någon kväll. Annars är jag fri för kidnappning för korta äventyr!

Stinas bilder från helgen

Det är svettigt på konsert!
Man bli trött av att vara på konsert och dansa en masse! Tänk om jag någonsin kunde lära mig att sträcka lite på mig! Grrr.

Stina besökte ju mig tidigare i veckan!

Väskan med stort V!


Efter jag var klar på universitetet idag så svängde jag in i en affär som ligger här på Tulegatan (kommer inte ihåg vad den heter) som verkligen har allt, ALLT! Var på jakt efter öronproppar och ett sy-kitt. Hittade inget sy-kitt men öronproppar och en väska. Inte vilken väska som helst heller, utan en riktig pangväska! Eller egentligen en skitväska men för dess kommande syfte, en riktig pangväska. Den rymmer allt som jag behöver ha med till skolan PLUS datorn! Själv tycker jag den är riktigt snygg, även om det skriker plast och luktar skunk om den.med  Jättesmidig med alla fack och gömmor, plus att den går att vika ihop till en liten partyväska =D Kan det bli bättre? Ja det kan det, priset var 69 kr !!!!!

Varje höst börjar helt omedvetet lyssna på Lars Winnerbäck!

Ingen glittrar som dig Stockholm,
ingen har lockat mig som du
Du var sval när jag kom hit och du är svalare nu
Men jag har känt hur mina steg har fått en gata här att gå
I ditt regn fick jag den kraft jag skulle få

Dina sånger har jag sjungit, dina drömmar har jag drömt
Min sans har jag förnekat och min hemstad har jag glömt


Helg i Uppsala

Nu är jag hemma igen efter att ha varit och hälsat på Stina i Uppsala. Har varit mycket trevligt och vi har hunnit med en hel del!

Glömde min kamera i Norpan när jag var där sist så mobilkameran fick stå för dokumentationen. I fredags kom jag fram vid 17.21 och senare på kvällen kom Sara och vi åt mat och chokladpudding, tittade på film, gick en promenad och avslutade med te. (Bilden är ett försök till att visa den fina himlen)
Två otroligt fina bilder från lördagen som blev party, partydagen. Började med en tur ner till stan, besök på loppis,  en slavsig macka på någon nation och senare på kvällen mat och sen kortspel, cider och popcorne. Sen åkte vi in till stan och gick på studenthaket (som jag inte mins namnet på) och lyssnade på Asha Ali, dansade och hade det kul. Det här blev även dagen jag tog min spikmatteoskuld! Är inte helt frälst men det var het ok skönt =D
Asha Ali var verkligen jättebra, se henne om ni får chans!
Idag, söndag har det degats, promenerats och ätit scones! Nu är jag hemma och måste skriva på min uppstats, nämligen ingen som skrivit den medans jag varit borta.

Hittade bider på Gus när jag förde över bilderna från mobilen. Lillplutten, saknar honom!
Fönsterhunden en vanlig dag i Norrköping.
Gus och jag jobbade som funktionärer under Conemara Riks på NFK, utsläppet var våran position. Gus var världens duktigaste och satt på sin stol bredvid mig hela tiden!

Kvällens låt!

ignorera videon!

Någon som känner för att bjuda en fattig student på bio?

Klart det finns =D

Svårt med koncentrationen!

pic: style.com

Sitter just nu och tragglar med min uppsatts om kulturbegreppet, som verkligen inte skriver sig själv. Ska inte vara någon lång historia (3-5 sidor) men det är mycket att väva ihop. Den ska vara inne den 2/10, vilket är rätt så långt kvar men grejen är den att vi har tentan i samma ämne dagen innan (!). Så nu ska uppsatsen skrivas klart så den är ur vägen.
Men det är inte lätt att hålla koncentrationen på topp när bilder från New Yorks modevecka ramlar in titt som tätt. Har just synat favoriten 3.1 Phillip Lim i sömmarna (bilderna ovan och nedan) och fler finns det. Hade även varit lättare att skriva om jag inte hade haft så ont i huvudet och nacken, skulle vilja ha en värmedyna. Annars så är verkligen hösten här nu, var riktigt kallt när jag gick till skolan i förmiddags, nästan för kallt för att bara ha kavajen. Så nu sitter jag i sängen med filt och en kopp te och har faktiskt fått stänga till fönstret lite för att inte frysa fingrarna av mig. SKÖNT! Fryser mycket hellre än jag svettas =D
NU, åter till komponerandet av uppsattsen! Nästa del "Den moderna utvecklingen av kulturbegreppet"!

pic: style.com

Hembesök


Är hemma i Norpan på en vistit. Huvudändamålet, förutom umgås, är att spela skivor på Hugo med Moa ikväll. Får se hur det blir, har inga vidare förväntningar på eländet men det kan nog bli trevligt. Vill ju träffa Moa! Har köpt på mig Phoenix senaste skiva iaf så den kommer gå varm ikväll. Blev inget klipp av håret än, prioriterade ett besök hos kiropraktorn för att få styr på nacken. Skönt, nu kan jag vrida på huvudet igen =D Borde lägga mig och vila en stund så jag orkar 5 h bakom skivspelaren...


Women//Collection//Filippa K

pic: filippa-k.com. SKORNA! Har testat dom, oj så fina, oj så sköna!

Nu är jag nog 86% säker på att det ryker inom en snar framtid

pic: Dear Nike // rodeo.net

Ok, det här är inget läskigt fan-inlägg som kanske mängden bilder på Nike, som bloggar på rodeo.net kan få det att se ut som. Grejjen är att hon är så otroligt snygg i håret att jag känner att jag nog kommer våga ta steget och klippa av mitt eget hår! Just nu hänger det i tråkiga, tunna och livlösa trådar som är helt omöjliga att få liv i. Trodde det skulle bli bättre när jag kapade det en aning, men icke. Så nu tror jag faktiskt att sista utvägen är att låta lockarna falla (eller förlåt, trådarna falla). Och jag tror faktiskt att jag ska vara så ful så jag snor Nikes frilla rakt av! Det är ju inte direkt så att vi umgås och det skulle märkas att vi har samma frisyr, inte heller kommer hon (förhoppningsvis) få reda på att jag kopierat den rakt av. Och om hon gör det så hoppas jag att hon tar det som en jäkligt stor komplimang! Så fint med den långa luggen men jag tror jag kommer gå för lite mjukare övergångar, inga skarpa kanter.
Så, ska jag ringa till min frisör i Norrköping och boka in ett klipp redan på fredag, när jag är på hemvändning? Tåls att fundera på kanske, men just nu är jag TAGGAD TILL TÄNDERNA! Men frågan är, klipper jag av det nu kommer jag någonsin ha tålamod att låta det växa ut igen? Kommer jag vilja ha långt igen någon gång i framtiden?

Fler bilder från bröllopsfesten!

Lyckades skrapa fram några fler bilder från förra helgen (som inte bara är på Vera =D)

Föresten så måste jag berätta om en sjuk grej som hände när jag köpte mina jeans i Acnes butik i Barkarbys Outlet. Jag har provat dom jeansen som jag köpte ett antal gånger i Norrköping och då ALLTID i storlek 29/34, har alltid haft 29/34 i jeans och byxor. I alla fall så fick jag nu ta storlek 31/34 för att över huvud taget komma i dom! Frågade han i kassan om dom var konstiga i storlekarna (det är ju en outlet) men han hävdade att dom var helt normala. Jaha, så jag har på mindre än en månad gått från storlek 29 till 31? Hur kommer det sig då att alla mina andra byxor och kläder passar? Genomgick en mindre kris och så fort jag kom hem så hoppade jag i mina Nude jeans och dom satt som vanligt och dom är 29. Snällt av honom att säga sådär, han hävdade att jeansen i Norrköping varit felmärkta. SNÄLLT! Men dom är så fina så jag är mycket nöjd ändå =D

Fyndat!

pic: acnejeans.com

Idag har Klara och jag verkligen sprungit benen av oss! Först åkte vi över till söder och Acnes utförsäljning, var där i nästan 2 h och provade och irrade. Sen åkte vi ut till Barkarby Outlet och var där ett bra tag. Jag har fyndat en del grejer till en femtedel av vad kalaset egentligen skulle gått på, bla jeansen på bilden ovan som jag suktat efter sååååå länge (Acne L.U.V Telephone) för 300 kr, ordinarie pris 1295 (!). Är MYCKET nöjd, nöjd och hemskt trött.
Annars känns det verkligen som om hösten är här nu! Vaknade i natt och frös lite, drog täcket lite längre upp och somnade om som ett barn. ÄLSKAR DET!!!! Och idag har det varit klar och nästan lite kyligt i luften. Så kvällen får gå i höstens tema med varm choklad och film =D

Kändisar!?


Höll på att sätta äpplet i halsen när jag bläddrade fram den här bilden i Metro förut idag. JÖSSES! Den togs för säkert 3-4 år sen. Nig för att jag har sett den i nollellvan i Norrköping, men i Metro. Suck! Moa och jag som rockbrudar, och jag som inte ens spelar bas egentligen, hahahaha. Ska ta med mig tidningen och försöka ta mg in på Stureplan i helgen, "Men hallå, jag är ju med i tidningen. KÄNDIS!". Hahahahahahaha!

Tack!

pic: Lizzie Miller, 20 år, modell. Glamour USA septembernummer

Trötta dagen

När man är trött och inte orkar plugga mer (för stunden) är Photo Booth en utmärkt underhållning!

Har ägnat förmiddagen åt gruppförberedelser inför morgondagens seminarium. Är hemma en kort sväng och har precis ätit lunch, min egenlagade majssoppa med grön curry. Ska snart tillbaka till universitetet igen för att möta Klara, ska följa med henne hem till Täby en sväng och se hur hon har det. Är alldeles tokigt trött och skulle mer än gärna lägga mig i sängen och sova men ser fram emot att träffa Klara iaf.
Föresten, hur jobbigt är inte det här vädret? I stort sätt hela frömiddagen spöregnande det och var lite kyligt här men nu är det sol och varmt igen. Det går ju inte att klä på sig när det är så här. Läste en så bra jämförelse (kommer inte ihåg vart nu), den här sommarvärmen är som det sista i en Cola-flaska, ljumen och jävligt avslagen! Jag röstar på höst!!

Min nya favoritlåt!


Bloggpynt // Celeb crush

Julia Håfström, New Blood Agency, HUR VACKER!?

RSS 2.0