Blåslagen och mörbultad!

Dagens tävling kan jag väll säga blev allt annat än en suceé... Hon var supersnäll och lugn hela tiden enda tills jag satt upp, jag hann sitta på hästen i ca 1½ min innan jag låg på marken och såg den bruna rumpan guppa iväg. Det kom en gubbe och släpade en gren bakom sig och Iris som stod bakom oss blev jätterädd, Candy såg sin chans och drog till två MEGABOCKAR rakt upp i luften och avslutade allt med en tvärnit, jag hade långa tyglar och vi stog i en nedförsbacke... Jippi säger jag bara! Men jag hade en satans tur för hon trampade mig på armen (såg för ett par sekunder hur hon stog på jackan) men lyckades bara klämma skinnet ytterst på armen, hade hon trampat 2 cm längre in hade hon krossat hela armbågen. Iaf så när jag väl kom in på framhoppningen var hon så laddad så att hon var mer i luften än på marken så när det var 4 starter kvar innan mig hade jag inte ens lyckats galoppera ett helt varv för hon bockade så satans mycket, så jag fick stryka mig. Kul att åka på hopptävling och inte ens komma över ett enda hinder men lyckas rammla av. Så nu har jag en blå/röd/lila blaffa på armen och en del utspridda blåmärken och rivsår och är allmänt mörbultad, men jag tycker om henne endå hon kan ju inte rå för att hon är en bäbis (skyller på det).

image516
Hon var snäll så länge hon fick äta gräs.


Min fina arm som antagligen är ännu mer blå imorgon men förhoppningsvis mindre svullen och öm.

Kalla mig töntig, men...

Kom nyss hem fårn en heldag i stallet med jobb, bad av häst och förberedande inför morgondagen. Klockan 20.00 åkte jag och Linn från stallet hem till Linn. Hennes Mamma Eva bjöd nämligen mig på mat, grillat och allt. Snällt, för jag var sjukt hungrig!

Kanske svårt att förstå hur jag kan hänga i stallet hela dagarna/kvällarna. Men när man kommer till stallet trött och stressad efter att ha åkt stan runt och letat träns och möts av den här synen kan man inget annat än smälta. Suddig bild dock mentagen precis efter att jag suttit med hennes huvud i mitt knä och matat henne med äpple, diva #1!

image515
Hon är min babe!

Jag är en vampyr, jag suger och spyr!

Jag måste ut bland folk känner jag. Nu har jag kommit hem från stallet vid 22 tre dagar i rad. I tisdags fick jag ta alla lektioner för hon som skulle haft de sista blev sjuk så då fick jag snällt stanna kvar. Egentligen jobbar jag inte så länge men det är faktiskt hemskt jobbigt att stå upp i 6 h i sträck med bara 20 min rast för att slänga i mig mat. Det finns en anledning till att man inte har alla lektioner på en dag för tro mig man är bra seg i kolan efter så lång tid. Idag slutar jag iaf 18.30 (förhoppningsvis) så ska jag bara sitta på en stol och leka domare när mina elever rider dressyrporgram, skönt eftersom jag får sitta ner och vara tyst för en gångs skull. Men i helgen måste jag iaf försöka hitta på något, iaf på fredag för söndag ska jag tävla så hela lördagen lär spenderas i stallet med först jobb och sen storbad av den smutsiga hästen. Ne jag måste få ha något annat än ridkläder på mig och få känna mig lite ren och snygg för en kväll, få träffa lite andra människor än de i stallet och få prata om något annat än hästar. Jag drömmer till och med att jag är i stallet eller att det är något jag glömt göra där eller så är det stallmänniskor med mig, jag börjar bli galen tror jag.  Igår var jag iofs på promenad med David och Vanja och matade Ankorna i folkparken. Det var jättetrevligt, länge sen jag matade ankor!
Men jag ser endå fram emot min och Candys debut på söndag (hon slängde föresten av en tjej 2 ggr på en av min lektioner igår, jäkla häst). Men imorgon fredag måste jag ut bland folk, så är det bara ! ! Men jag ska samtidigt inte klaga på mitt jobb, får ju faktiskt hålla på med något jag tycker väldigt mycket om och som jag kan, men det blir lite mycket ibland bara.

image514
Jag vill ha roligt, roligt, roligt! Bild från i somras när vi hade roooooligt!

Jag gör så att blommorna blommar!

Vilken skön förmiddag jag har haft idag. Började med en promenad runt åbackarna efter frukost. Sen har jag bakat Müsliscones som jag avnjöt med jordgubbssylt, sittandes i solen i mitt fönster. Snart ska jag iväg och jobba till sent ikväll, suck. Men jag får iaf vara ute eftersom jag kan ha lektionerna ute i det fina vädret!

image513

Gårdagen var inte heller att klaga på. Stina och jag sov ganska länge (eftersom vi var tvungna att se ett avsnitt SATC efter den hemska, men bra filmen Sofie Scholl). Sen gick vi ner till stan, Stina köpte ett par fina sommarskor och vi tog en kaffe i hörsalsparken. På em vårstädade jag i mitt rum och senare på kvällen träffade jag Moa. Vi fikade på Fräcka Fröken och efter de stängt tog vi en promenad. Sen blev det bilhäng och jag stöttade och förhoppningsvis hjälpte henne lite med hennes dilema med sin danslärare. Skön helg men jag är fortfarande SVINSUR för det där med bilen, satan säger jag bara!


Underbara Cat Power - New York


För att jag blir så glad av den Shout Out Louds - Please, Please, Please


Kolla frillan!

DEN frisyren skulle jag vilja ha! Perfekt längd och färg! Ge mig.

image512

FAAN, FAAN, FAAN ! !

(Ursäkta språket)
Faan, faan, faan är allt jag har att säga. I fm när jag skulle åka och hämta min syster innan jobbet lyckas jag med att klanta till det ordentligt! Jag skulle köra ut ur garaget som så många gånger förr men lyckas svänga för snävt runt stolphelvetet som står mitt i garaget och TA-DA, en repad och bucklad bil! Helvetes jävla skit, satan alltså. Jag som gjort det där sååååååå många gånger och så klantar jag till det så kapitalt just idag. Iaf så kommer jag få punga ut med 5000 kr för självrisken och resten går förhoppningsvis på försökringen. FAAN, FAAN, FAAN ! ! ! !
Som tur va är min mamma så förstående och blev inte alls så arg utan sa bara att jag får se det som läropengar och jag kan lova att jag kommer ALDRIG gör det en gång till. Det är ju bättre att jag bucklar den i garaget än att jag krockar eller nått, så man får se det positiva i det hela trots att det är svårt. Men satan vad jag hatar mig själv just nu för det finns ju ingen annan att skylla på, allt är mitt fel vilket gör att det suger ännu mer.

Och som om det inte vore nog har jag träningsvärg i hela kroppen efter allt ridande igår. Först en timme på Rowen som stod på bakbenen och larvade och sen efter det hoppträningen på Candy. Kan lova att jag hade minst 10 nära-döden-upplevelser under den hoppträningen med alla de snäva svängarna. Men hon var jätteduktig och vi ska nog överleva nästa söndag. Iaf så var det trevligt att dricka öl med David igår kväll. Ikväll kommer jag inte stiga utanför dörren men Stina kommer iaf hit senare, tills dess ska jag fortsätta att ägna mig åt självhat... 5000 kr JÖSSSES!

Jag och mina sjuka drömmar!

Jag har under de senaste veckorna drömt hel galna saker, jättedetaljerade drömmar om helt sjuka saker. I natt drömde jag först att mamma kom in i mitt rum när jag sov och sa att datorn gått sönder men att jag fått en lap-top istället... Sen var drömmen slut och det läskiga var att jag låg ju i sängen och sov så det kändes som om det hänt på riktigt. Men sen drömde jag den hemskaste drömmen jag drömt på länge. Jag var gravid och hade en jättestor mage som satt konstigt högt upp. Iaf så stod jag i ridhuset (?) och pratade på med någon när min mage helt plötsligt bara slets av och ramlade ner i torven. Blodet sprutade och barnet skrek och jag bara la mig ner och vågade inte titta. Sen var det någon som lindade massor med bandage runt min mage och körde iväg mig i en bil, antagligen till sjukhuset, sen vaknade jag. Det var helt sjukt, magen bara släppte från kroppen och ramlade av HEMSKT! Jag har flera gånger drömt att jag är gravid men det går alltid åt helvete med barnet. Första gången var jag gravid på JC i solnacentrum (min kusin bodde där förut) och så satte förlossningen igång men jag vaknade innan det hände något mer. Men den andra gången jag drömde det är nog fortfarande den värsta drömen jag haft. Drömde att jag var i mitt gamla rum på Schalegatan och födde ett barn men det var dött. Jag var helt ensam, hade inga kläder på mig och visste verkligen inte vad jag skulle göra med barnet eftersom det var dött. Jag började med att slita (!) av navelsträngen, vilket jag kännde gjorde jätteont. Sen la jag barnet i en ica-kasse och gick och slängde det i soppnedkastet. Den ångesten jag hade när jag vaknade går inte att beskriva, det var lugnt den hemskaste drömen jag haft! Jag ska nog inte ha barn, jag kommer iaf vara skräckslagen den dagen jag blir gravid och det är dags för att föda...
 
image511


Idag är jag ledig men måste åka till stallet endå eftersom jag först ska rida och sen hoppträna, måste ju träna för nästa söndag (spännande). Kommer dock inte få vara med i laget eftersom Candy bara är 6 år och vi måste kvala först. Vi måste ta oss runt två LD-rundor felfritt innan vi får vara med i laget, så det blir att tävla individuellt det här året.
Sen ikväll ska jag dricka öl med David på Världens Bar och imorgon ska jag jobba.

Something you can´t touch, something you can´t see, you just don´t believe

Idag har jag sovit länge, varit på stan och jobbat. Nere på stan så kollade jag på en klänning som mamma sa att om jag tyckte om den så kunde jag få den av henne, snällt! Så jag och syster gick ner och tittade och jag provade, så nu mina damer och herrar äger jag en lila, prickig klänning! Det trodde jag inte för det är verkligen ingen klänning som jag hade lagt märke till om inte mamma sagt något. Jag som alltid trott att lila verkligen inte är någon färg för mig men den här är lite smutslila typ. Supersöt! Tänkte ha den på mig imorgon om jag nu följer med Moa på Nifters releasparty... tveksam till det men det var så länge sedan Moa och jag var ute tillsammans och vi brukar ju ha så kul, men sen va det ju det där med musiken... Aja OM jag går så tänker jag trottsa alla i min lilla och prickiga klänning! Annars har jag äntligen köpt mig ett par biega chinos vilket löser alla mina garderobsproblem, typ. Nu är det bara ett par 70-tals jeans kvar (tills jag kommer på något mer jag behöver, vilket brukar gå rätt snabbt).
 

I lördags spelades The Tough Allaince's låt First Class Riot på Hugo, hitten från förra sommaren. Jag älskade verkligen den då och blev hemskt glad när jag hörde den igen, så nu har jag lyssnat på den massor. Vet egentligen inte varför jag tycker så mycket om den så sönderspelad som den blev. Kanske för att det var sommar och allt var så roligt och jag var så glad så jag blir glad igen av att höra den. Kan iaf inte få nog av den nu heller!






The Tough Alliance - First Class Riot



"Cause there´s something else, something bright and pure,
Something that you´ve never felt before
Something you can´t touch, something you can´t see, you just don´t believe"

Kaffe och gemenskap i Kärleksparken!

Min dag började med ett besök på vårdcentralen för att lämna några prover. De skulle tydligen ha blod till fyra olika prover så han snodde 4 mått med blod, jösses! Men tydligen är inte det så mycket som det ser ut eftersom 3 mått tillsammans är ca 1 msk men det ser mer ut som en msk/mått. Sedan åkte jag hem och däckade i soffan framför mitt nya favorit morgonprogram Rachel Ray (eller hur det nu stavas). Hon gör allitd så god mat och är alltid så rolig och söt, MYCKET bättre än Opera iaf! Sen bestämde jag med Anton att vi skulle ta en kaffe ute i solen så vi gick till Kärleksparken med en varsin kaffe från automaten på ICA. Roligt nog kom även Jonte och Tomas till kärlekparken med en riktig picknickpackning bestående av saft, kex och vattenpipa! Senare kom även Branko förbi och det kändes nästan som om det vore sommar, enda tills solen gick i moln och jag blev så kall så mina händer blev blå. Efter 3 h i kärlekparken med kaffe, vattenpipa och trevligt umgänge gick jag hem, åt gröt och begav mig till stallet för jobb.

image509
Min nya favorit fm-underhållning!

Mando Diao - Mama you've been on my mind (B. Dylan)


Stallnörden #1

Igår var en mycket trevlig kväll! Cicci kom vid 21 och vi åt middagen jag lagat och drack en hel del vin, sen gick vi till Hugo lagom glada i hatten. Hugo var helt ok faktiskt förutom att jag hade lite svårt att dansa eftersom så fort jag anstränger mig så får jag ett tryck över bröstet och kan knappt andas. Så vi stannade på Hugo ungefär 1½ timme sen skjutsade Ciccis snälla pappa hem oss. Idag vaknade jag vid halv 12 slängde mig i soffan, helt utmattad. Sen åkte jag och syster till Mormor och Morfar och vi åkte till en av chinaresturangerna vid nya torget och åt. China mat är inte riktigt min favorit men med friterad banan med glass och en sjukt snygg kille i kassan så går det endå (självklart det trevliga sällskapet också). Sen spenderade vi em/kvällen hos mormor och morfar och nu är jag hemma, lagom söndagsaktivitet för min del.

Kommande två veckor kommer jag nästa uteslutande att spendera i stallet. Denna vecka som kommer jobbar jag ALLA dagar utom fredag men då måste jag dit endå för jag ska rida och hoppträna. Veckan efter det jobbar jag också alla dagar utom fredag och söndag men fredag är det ridning och söndag tävla (!). Tävla ska bli väldigt roligt faktiskt det var länge sen jag åkte iväg sådär, senast var lektions DM 06 och då vann jag ju! Hoppas jag och Candy kan lyckas lika bra på våran första "stora" tävling tillsammans, Ridsportallsvenskan div III (hoppning).

Men jag är iaf ledig fram till 15 alla dagar och slutar vid 18 tis och tors, mån och ons slutar jag 21.30... Ska försöka hitta på något förutom stallet och sova typ åka till Citygross imorgon och köpa transportskydd och hästschampo, hahahahaha hur tragisk är inte jag?


image508
Porrstjärnan!

Ett bättre jag

Idag mår jag faktiskt helt ok, fortfarande seg ocg segt att andas men nu orkar jag iaf skriva på tangentbordet. Igår var jag hemma hela kvällen. Mamma och jag köpte mat på Spicy Hot och efter det var det bums i säng för min del. Var även på stan och fikade med Cicci samt köpte födelsedagspresent åt Stinalove som fyllde 20 igår. Det firade hon och Åsa med att åka till KArlstad och Elvira fast med ett stopp i Örebro på vägen. Själv var jag för fattig, jobbar och sjuk så jag fick vara hemma, typiskt!
   Idag gick jag upp kl 11 efter ännu en natt av 12 h sömmn och åkte till stallet och jobbade, sen hem och nu har jag vilat mig igen. Vid 21 kommer Cicci och tills dess ska jag hinna duscha, städa mitt rum och laga mat, sen ska vi gå ut. Hoppas det bli roligt med mycket trevligt folk och bra musik, men vad satan ska man ha på sig då förutom min randiga body? Idag har jag föresten deklarerat för första gången !  !

image504
GRATTIS Stina!

image505
Snart kommer Cicci och jag har mycket att göra!


image507
Så skulle jag vilja se ut ikväll, det enda jag kan åstakomma är nog håret kanske...

Sjukling.

Blä det känns som om jag blivit överkörd av en lastbil ett antal gånger, jag är helt (över)körd. Har svårt att andas med tryck över bröstet, så trött att jag knappt kan håll aramna uppe för att skriva på tangentbordet. Vad är detta? Jag har ju inte ens feber... Mamma säger att det är influensan men då ska man ju ha feber, snuva, hosta och massor sånt och det har jag inte bara ont i huvudet och helt söndermanglad. Det enda jag åstakommit idag är några pannkakor till lunch. Annars har jag nu flyttat min säng till soffan och har sett typ 6 st avsnitt av sex and the city. Jag som ska jobba imorgon plus att jag och cicci ska gå ut, det här ser inte bra ut alls.  Aja nu ska jag iaf masa mig in i duschen (tro mig det behövs efter att ha spenderat minst ett dygn i horisontellt läge) sen ska jag träffa cicci för en fika, känner att jag behöver aktivera mig lite iaf.

image503

The perfect dress!

image502

Snyggo

Jag tror inte jag tycker om snygga människor längre... Men hade jag haft sådär mycket pengar hade jag med varit sådär snygg, så det så!

image492

image494




Hästpojken på Vaxkupan!

Glöm inte att komma och kolla på Hästpojken på Vaxkupan på fredag kl 17.00! Hästflickan ska nog gå iaf (Janne som grundade det skämtet).

image491

Okkervil River - Plus One


JÖSSES!

Pata ringde förut och berättade att han lagt upp en "skitfin" bild på nt.se på mig, moa och alexandra och undrade vad den andra mörkhåriga tejen hette (samare)...

image490
Bild: nt.se
Men HERRE GUD är det så här jag ser ut, varför är det ingen som sagt något, JÖSSES!

Jag är inte arbetslös längre!

Iaf inte de närmaste 3-6 veckorna. Eva ringde nyss och hon får inte belasta foten (som förövrigt var av på 3 ställen, inte 2) på 3 veckor och efter det belasta den tills det börjar göra ont. Vilket var väldigt bra för mig för nu vet jag vad jag gör de närmaste 3 veckorna iaf, står i ridhuset och gapar! Nu får jag iaf prova på ordentligt om detta är något för mig och samtidigt lära mig massor inför min kurs i sommar, goodie! Så nu ska jag åka till stallet.

image489

Annars är det detta jag ägnat fm åt! Sex and the city, glass och mysiga tubsockor!

Ida goes ridlärare

Nu har jag en riktig jobbvecka framför mig. Det är nämligen så att Eva som är en av de ordinarie ridlärarna ramlade av i fredags och bröt foten på två ställen. Så nu får jag ta alla hennes lektioner den här veckan (till att börja med). sicken tur att jag var arbetslös för det kunde inte kommit lägligare, synd bara att det är på hennes bekostnad. Så nu jobbar jag mån-lör med undantag för fredag, idag från 15-21.30 (vilket betyder att jag måste springa runt i mörkret och släcka överallt).

Annars har det varit en lung helg med en fredag och spenderades i soffan med syster, filmen Half Nelson och godis. I lördags fick jag rycka in och ta evas lektioner på em och senare på kvällen mötte jag Moa och Alexandra på Världens bar och vi gick sen till Hugo. Stannade dock bara på hugo till 01 för sen var jag trött och tyckte det var dags att gå hem eftersom jag började jobba kl 8 söndag morgon. När jag sedan vaknade 06.30 och gick upp fick jag antagligen ett blodtrycksfall för jag kunde inte stå upp för då kändes det som om jag skulle kräkas. Satt på golvet i köket i 10 min och kunde inte ens resa mig upp och ta ut smöret ur kylskåpet. Det var hemskt läskigt för så vi i ansiktet som jag var då är det länge sedan jag sett mig. Gick iaf och la mig i 20 min till och sen var allt borta, mysko. Sen jobbade jag hela dagen med en stallelev som hotade med att gå hem så fort hon var tvungen att göra något hon inte hade lust med, roligt, roligt, roligt. Så när jag kom hem var jag så trött så jag höll på att somna vid matbordet, så jag gick och la mig kl 21 och har nu sovit i 13 timmar.

image487
hahaha, humor.

image488
Alexandra & Moa, det var Cowboy och intdiankväll (jag tog iaf på mig en rutig skjorta)

Half Nelson

Se den här filmen!

image486

Grand Archives


Sommar, sommar, sommar lalalala!

Som vanligt när jag har trist och tråkigt så ägnar jag mig åt att dergla över kläder jag endå inte har råd att köpa. Detta är inget undantag. Nu har jag, som oftast, surfat runt på Acnes webbshop och kärat ner mig i den här klänningen och självklart sommarens absolut, i särklass snyggaste skor! Jag har alltid varit emot skor och väskor i vitt skinn men de här skorna får mig till och med och smälta när de är i just vitt skinn, lovely! Men som sagt så har jag ju inte riktigt råd med dessa godingar då klänningen kostar 1300 kr och skorna 2300 kr och tillsammans utgör de den ultimata sommarpoutfitten! VARFÖR ÄR JAG INTE RIK DÅ!

image484
bilder: Acne

image485
Shoelove, kom till mamma!

Dagens Astro

Det märks att du inte är på topp just nu.
Ditt vanliga soliga jag är bortblåst och ersatt av
en grinig kärring/gubbe istället. Dina kollegor är förskräckta.
Ta tag i dina problem. 

Jaha, surkärring idag alltså!

image483
bild och astro: elle.se


Ida goes utsvängda byxor!

Nu tror jag faktiskt det är dags för mig att lämna de trygga smala jeansen för att utvidga lite, i flera bemärkelser. Jag har länge gått och suktat efter ett par riktiga 70-tals jeans med vida ben. Nu känner jag att jag verkligen skulle vilja ha ett par, har inte riktigt vågat förut eftersom det är ganska stor skillnad på dom och de supersmala jeansen jag har nu. Men som sagt det kanske är dags att utvidga!

image481
Bilder: garancedore

image482
Monkis variant!

Chloë + Acne = Sant?

Enligt tidningen Rodeo ska Chloë Sevigny designa för Acne. Om nu detta är sant så kommer det bli något jag garanterat kommer hålla högonen öppna efter. Spännade, spännande, spännande må jag säga! Först gör hon sin egen collektion och nu gästdesigner för Acne, coolaste katten Chloë!

image480





På tal om det fina vädret

Skönt det känns att iaf vara arbetslös när det är vår för då känns allt lite mer meningsfullt! Nu ska jag snart gå och fika med pappa och syster och det kändes väldigt skönt att damma av min gammla jeansjacka från högstadiet och dra fram solglajjorna (även om jag nog får ha e kofta under jackan). Den lilla, ljusa jeanjackan får ligga nergrävd bland sommarkläderna ett tag till dock... saknar den faktiskt!



Snart kan man klättra ut genom mitt fönster och sitta på terassen och dricka kaffe!




"a girl's needs
girl's needs
just don't agree
don't agree
with man's needs"

- The Cribs, Men's Needs




Sorligt men sant

Nu har det hänt, det jag fasat för så länge... Jag har slutat jobba på vaxkupan! Snyft, snyft och åter snyft för det är så tråkigt. Jag kommer aldrig hitta ett bättre jobb, iaf inte än på ett tag. Jag som alltid drömt om att få jobba där och nu har jag gjort det och slutat. Men jag visste ju redan från när jag började att jag skulle sluta den 31 mars, men endå det suger stenhårt!! Jag fick iaf en godispåse och Raconteurs nya skiva (som jag kan rekomendera starkt) av Janne. Men det känns faktiskt väldigt sorligt på nått sätt men David kan ju inte direkt vara pappaledig resten av livet. Men jag är fortfanade kvar som "extrapersonal" så jag kommer säkert få hoppa in någon gång. Men jag har ju gått dit varje vardag nu i 6 månader så det är klart det känns tomt. Men det värsta av allt är faktiskt att vara arbetslös igen, finns inget värre. Jag har varit det i en halv dag och är redan uttråkad, JIPPI! Jag har till och med sökt jobb på Migrationsverket ! ! ! Jag som lovat mig själv att aldrig hamna där eftersom Mamma jobbar där och sen har Pappa, Mormor och moster jobbat där. Men det är väl mitt öde, inget jag kan göra åt för det ligger i generna. Men jag har sökt tjänsten som Assistent på Migrationsverkets post, så lite heder har jag nog kvar. Det är en heltidstjänst med fast anställning, det är bra!

Annars är det trevligt med fint väder =D

 
image476
Raconteurs nya skiva!

RSS 2.0