Har två saker att rekomendera

1: FOTOGRAFISKA
foto: Annie Leibovitz


2: KANELBRÖD

Ingredienser till 1 kanelbröd

 

25 gram jäst

4 dl vatten

2 tsk salt

2 tsk kanel

1 msk brödsirap

1 dl grahamsmjöl

1,5 dl krossade linfrön

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl vetekli

8-9 dl vetemjöl

 

Gör så här

Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ner salt, kanel, brödsirap och därefter grahamsmjöl, vetekli och linfrön. Arbeta i så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg degen i en smörad brödform (eller klädd i bakplåtspapper) och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över hela linfrön. Grädda i 225 graders värme i 30 minuter.


Patti Smith

Jag vill se ut som Patti Smith just nu, typ så iaf. Vet inte riktigt varför

Acne Simone

obs: Jag tar inget ansvar för "modellens" fasansfulla posande, hittade ingen annan bild...

Ramlade över en superfin kappa inne på Acne Archive. Som av en händelse kostade den lika mycket (ok 48 kr mer) som jag fick tillbaka från reklamationen av min gamla. Vinterjacksproblemet löst!

Vagabond

pic: vagabond.com
Det är faktiskt svårt att plugga när Vagabond har så snygga skor. Det är inte mitt fel.

Vinterjacka?

pic: weekday.com

Fick tyvärr reklamera min älskade vinterjacka. Tvättade den helt enligt tvättråd men yttertyget krympte = fodret hängde utanför, sömmarna vred sig och den såg helt fel ut. Weekday var super och reklamerade direkt och jag fick alla pengar tillbaka även fast jag använt den ett helt år. TACK! Men nu måste jag hitta en ny...

De där danskarna alltså

pic: Yvan Rodic, anywho.dk
Det må vara ett hittepåspråk men fan vad dom kan klä sig!

Snälla gud

Ingmarie Lamy och Tom Hedqvist. Om jag och min framtida man ser ut så här när vi är 50-60 så kommer jag vara glad! (De är inte ett par i verkligheten, iaf inte vad jag vet).
pic: stureplan.se

Sthlm Fashion Week favvisar

Hope
Filippa K
pic: stureplan.se
Nakkna
pic: Stylebubble.com
Whyred
pic: Carolines Mode

Bilder

"Humor" på jobbet
Way out West, Anna (fyllde år), Petronella och Josefin
THE NATIONAL!! Inte så lätt att fota konserter med mobilkamera
(Hysteriska) M.I.A och Pavement

Way out West

Nu är jag hemma igen, eller kom egentligen hem för 13,5 h sen. SÅÅ värt att ta nattbussen hem, sov hela resan och de sju timmarna försvann i en dimma. Må kanske vara trist men det var värt varenda missade fest att få gå och lägga sig i sin egen säng i morse istället för att sitta på en svettig, full buss mitt på dagen. WoW var super, märks att jag inte är 15 längre, kroppen värker efter att ta stått och gått i 13 h/dag i två dagar. Sammanfattning:

Årets:
Bästa: THE NATIONAL, SÅ JÄÄÄÄVLA BRA!!!
Överraskning: LCD Soundsystems grymma konsert
Upptäckt: Mumford & Sons, Broken Bells.
Bästa stämning: Håkan Hellström. Marken gungade, alla sjöng och jag blev tårögd. Något utöver det vanliga, het klart!!
Coolast: Wu-Tang Clan
Snyggaste: Victoria Legrand (Beach House)
Besvikelse: Radio Dept. TYVÄRR
Nostalgi: Pavement
Sämsta: För mycket bra artister på för lite tid, speciellt på fredagen. Lördagen var bättre. SÅÅ jobbigt ;)


Nu väntar omtenta plus att jag måste jobba... KUL!

Myndig lillasyster

4 h senare hade vi bakat 76 cupcakes och sockerstinna som vi var så låg humornivån rätt lågt. Ser det inte ut som om vi trycker ihop moroten? (Jag med världens stöööörsta händer och bagarfrilla).
Kalasdag och resultatet av vårt slit. Nu är lillasyster myndig vilket känns skumt, skumt men fint =D Jag åt ca 4 cupcaces för mycket och magen kniper men det var det tamme tusan värt, SÅÅ GOTT!! Imorgon är jag tillbaka på SEFAB men med bara tre dagar kvar! Nedräkningen till WoW har börjat och sen vill jag hem till STHLM igen, borta bra men hemma bäst.
Med fyra småkusiner och tre mellankusiner blir kalasdags hos Grundströms alltid lite lätt kaosartade, Gus håller med.

Det är det lilla som gör det

Pic: celine.com, style.com

I fel element


So far in Norping: Jobbat 7-16 varje dag och så här på fredagen är jag färdig att spy av trötthet. Känner att jag är i väldigt fel element på min arbetsplats. Hänger med testosteronstinna byggarbetare som drar sexskämt, pratar om bajs och lyssnar på Bandit Rock, BARA Bandit Rock. För er som inte vet det så är det ingen mening att lyssna på hård rock om man inte lyssnar på högsta volym, ALLTID högsta volym. Jag gör tappra försök att byta till P3 men blir snabbt nedröstad eller så byter det helt enkelt bara tillbaka till Bandit eller Rix fucking FM (den som gör dagens radioreklam borde seriöst skjutas). Men de är alla hemskt charmiga och snälla men jag befarar att om det fortsätter så här kommer jag snart börja snusa och lyssna på Takida... Klädd i mina Fristads shorts, skor med stålhätta och risigt hår städar jag trapphus, rensar ogräs, målar manskapsbodar och dricker massor med kaffe. Rätt soft faktiskt! Min chef är 18:åriga (hemskt händiga) Linus som inte säger mer än han behöver, det är mest tyst men ack en så bekväm tystnad. Vi kommenterar trafiken, konstaterar lite annat i vår omgivning men är annars överens om att all annat utbyte av åsikter är onödiga (egentligen mest han men jag finner mig i det).


Jag har även umgåtts med Cicci, varit på landet hos mamma, Hasse, Gus och Albin och varit hos mormor. Nu är det helg och imorgon ska jag sova (märks att jag inte är van att gå upp l 6) och jag utfärdar här med ett hårt straff för den som väcker mig imorgon. Nu laddar vi för sista tre dagarna och sen är det WAY OUT WEST ! ! ! ! !

IGEN!

Pic: FrouFrouu
Hon kan till och med få mig att vilja bära blommig kjol och spets, det är inte många som kan det!

RSS 2.0