dagens debuter.

Denna tisdag har jag spenderat på Mantorps travbana med hästgymnasiet, verkligen hela dagen (7-18). Jag fick ta och följa med eftersom Madde inte har något körkort och de skulle ta sig dit med bil. Iaf så hämtade jag minibussen som de hyrt från Statoil kl 06.45 i morse, jag har aldrig kört någon annan än mammas bild som är typ en tredjedel av minibussens size. Resan gick bra och hela dagen spenderades i pissvädret på travet med blandat teori och även lite körning. Har aldrig kört travhäst förut och det var faktiskt väldigt roligt, vi fick köra tillsammans med läraren och fick prova lite snabbtempo. Vi körde även småponnysarna som travskolan har, jag och Linn tilldelades miniskettisen Nogge vars manke ungefär nådde upp till min höft. Dagen var lyckad trots regn, tidig morgon, kall lunch och tråkig motorvägskörning. Vi ska tillbaka nästa tisdag igen så då blir det samma vända igen. Läraren var helt ok, eleverna var rädda för henne och hon kallade mig för Fröken hela tiden, "vad säger fröken om det", "ska fröken också prova", "fröken får bestämma" hahaha, fröken. Iaf så har jag debuterat minibusskörning, travhästkörning och minishettiskörning idag.
(Linn tog en hel del bilder som jag tänker sno från henne, finns en snygg på mig i vit körhjälm, mums).

Hur blev det då med min kulturnatt? Den blev lika icke-kulturell som jag misstänkte. Jobbade eftermiddagen, trött som ett svin efter en natt av usel sömn, sen åt vi middag hos Hasses kompis (följde med för att jag inte orkade laga mat själv), hem och sov och sen upp vid 06.30. Söndagen spenderades på Lektions DM i dressyr på Hageby, jag var där för att hålla ställningarna på de deltagande från NFK (de skötte sig utmärkt faktiskt, NFK har två nya distriktsmästare och några till placeringar).

Måndagen spenderade jag ute hos Moas häst (ja hon är äntligen hemma!!!), han skulle rakas = sticksiga hår ÖVERALLT, innanför ALLA kläder! På kvällen var det bowling och matdags på Hugo, det var trevligt och jag slog 3 strikar på raken, yeah!

brorsan.



Min hamster Brorsan is the man!

inför kommande kulturnatt.

När jag fortfarande gick i gymnasiet var kulturnatten typ årets höjdpunkt, eller det kanske var att ta i men iaf så såg jag och mina kära vänner fram emot den väldigt mycket.

När jag och Elvira tog våran kulturnattsoskuld 2004 blev det en lyckad men lite smått hysterisk kväll. Vad jag minns började vi med att gå på en hel del kulturella saker. Senare på kvällen bar det av till någon fest, nu hade även Moa hakat på. Eftersom vi under denna tid inte var myndiga så var det en fest hemma hos någon med massor av smuggelsprit, kul. Kommer inte riktigt ihåg vart vi var (vet inte om det beror på åren som gått eller mängden alkohol jag antagligen hade i mig vid tillfället) men vet att vi åkte spårvagn för att komma dit och hem. Iaf så fylldes den kvällen av smuggelsprit, en del hånglande om jag inte minns fel och den avslutades vid en lyckstolpe och senare med att moa och jag trängdes i min säng. 

2005 års kulturnatt var inte riktigt lika hysterisk men även den fylldes med kulturella ting, vin i petflaskor, pizza och mycket skratt.

2006 kommer jag faktiskt inte ihåg vad vi gjorde, tror inte det var något speciellt faktiskt. Vet att Elvira och jag satt och trängdes på Världens bar som under denna kväll alltid är helt hysteriskt fullt.

2007 började jag denna kväll med att åka till STHLM och träffa min nästan nyfödda kusin. Den bilresan var rätt kämpig för jag hade varit på någon fest dagen innan (minneslucka) och mådde som jag antagligen förtjänade, tur att jag hade min första lyssning på Babyshambles Shotters Nation under den färden annars vette tusan. Senare när vi kommit hem mötte jag Elvira, Stina och Åsa och vi gick på teatersport, blev filmade av kanal lokal när vi dansade fuldansen på Slagsmålsklubben, gick hem och drack vin och senare gick tillbaka till värmekyrkan. Denna kväll avslutades med efterfest hemma hos Tomas med snabbmackaroner och roskildebilder.

Vad 2008 års kulturnatt har att erbjuda vet jag inte alls faktiskt, Alla mina trogna kompanjoner är out of town av olika anledningar och jag ska jobba lör em och tidigt och länge på söndag. Vet att jag, mamma och Hasse iaf ska på middag hos Jesper och sen bär det antagligen av hem för min del. Skulle vara kul att se vad Parklife har att erbjuda nu för tiden, senast jag var där var det stendött, me får väll ta det en annan gång. Så ingen kulturell natt för min del i år.


Bjuder på en bild på Stinalover från förra året

sunt?



Nu pågår ju en hel del modeveckor världen över. Kollade in denna visning för Prada och hur sunda ser modellerna ut egentligen. För ett par veckor sen såg jag Chloés visning för v/f  08/09 och där såg inte modellerna ut att må särkillt bra... Ingen nyhet, jag vet men endå!

dyra inköp.



På fredag bär det av till Sharpman igen, denna gång för att bli ruinerad på riktigt. Jag har länge varit i stooooort behov av ett par nya ridstövlar då mina är alldeles för stora. Men satan va dyrt det är med ridstövlar, dessa kostar 2500 kr och då är de bland de billigaste. Men jag måste verkligen ha ett par så jag har inte så mycket att välja på, men det sviiiiiider!

snyggo.


bild: facehunter

Oh, vad jag önskar att mitt hår inte var (halv)kort och blont, utan långt och mörkbrunt när jag ser denna snyggingen. Aja, luggen kan jag iaf efterlikna.

min hjärna låter mig inte sova.

Idag var jag och Candy (Madde, Jennifer och Maria) på instruktörskurs på Dressyrhoppet och red för Carro. Candy var duktig och skötte sig utmärkt, Carro är super att rida för och jag hoppas verkligen att vi får börja rida lite för henne.
     Efter jag jobbat klart i fredags åkte jag till Madde och vi drack te, åt ballerinakex och pratade en massor med strunt, mycket trevligt. I lördags vaknade jag av någon konstig anledning kl 6 och kunde inte somna om så jag gick upp och va i stallet en halvtimme tidigare. Efter lördagens jobb plockade jag upp Elvira och vi åkte till LKPG och Stina som var hemma från Öret. Åsa kom senare och vi hade en myskväll med vin, film och godis. Vi sov över där till söndagen och denna morgon vaknade jag vid halv 7 och låg och halvsov fram till halv 10 när de andra vaknade. Denna söndag var jag egentligen ledig men var tvungen att åka till stallet och fixa Candy inför dagens träning eftersom vi skulle åka så tidigt. Så min lediga dag spenderade jag på jobbet, red även Amaretto medans Madde red Griga. Sen gick Madde och jag runt och beklagade oss tills vi äntligen var klara och gick hem 20.30, jippi. När jag kom hem duschade jag och sen gick och la mig och inatt vaknade jag först kl 1 sen kl 4 och sen vid 6, när jag skulle gå upp. Jag bli galen på detta jag hatar att jag ska vakna så tidigt och jag vet inte vad det är som gör att jag vaknar. Det är inte av att jag drömmer eller nått sånt men endå är jag jätteförvirrad och tror att min telefon har ringt fast dem inte gjort det, tror att kl är jättemycket och jag försovit mig och sånt, skitjobbigt!
    Snart kommer Moa hem, jippi! På måndag ska vi Bowla, dricka öl och äta mat med resten av norrköpings klubbarrangörer (vilket jag egentligen inte förstår varför Moa och jag blir inbjudna till längre, med ok), brukar bli kul annars gör vi det för god mat, öl och bowling för endast 100 kr! Vi brukar faktiskt ha ganska kul på dessa tillställningar, bort sett från den gången vi gick vidare till Otten, drack öl som smakade ost, skrattade åt fula vakter och jag tappade min plånbok.

mycket starkt ha-begär.



Oh vad dom är fina (bilden gör dom inte rättvist)! De har allt, fin mocka, fina dragkedjor, lagom hög klack för en flaggstång som jag och fina färger som vinrött, svart och biege (jag vill ha de svarta). Men det finns ett litet problem, eller rättare sagt sådär 995 problem. Attans, men jag undrar... hmm de är ju så vackra, definitivt mycket starkt ha-begär!

lediga dagen.

Idag har jag min första lediga dag på 2 ½ vecka = hemskt skönt och välbehövligt. Det har bara blivit så att jag jobbat på varenda dag, vissa dagar bara några timmar men andra full tid och övertid. Iaf så kände jag igår, efter att ha varit i stallet i 13 h att jag nog skulle behöva en dag off. Så idag har jag börjat dagen med att åka till SRS (Söderköpings Ryttarsällskap) för att jag ska jobba lite som vikarie där vid behov, jag visades runt och fick lite info om vart alt fanns typ lysknappar =) sen ska jag fika med far min och syster vid 4 annars LEDIG! Det blir ju så att även om man bara jobbar 4 h en dag så behöver man (iaf) en hel dag ledigt ibland speciellt när man jobbar hel helger. Det har blivit så de senaste dagarna att jag kommer hem vid 8-9, äter lite mat, borstar tänderna och sen går och lägger mig, inge vidare socialt liv här inte. Men jag ska inte klaga för jag har jätteroligt i stallet och tycker verkligen om att jobba med det men när man inte ens hinner med att boka en tid hos kiropraktorn fast man knappt kan ligga ner så kanske det blir lite mycket, går man väl dit kommer man aldrig därifrån! Men idag så lalalalalalala! Imorgon har jag en uteritt till som förhoppningsvis blir min sista (kanske har en på söndag också) och då har jag varit ute i skogen sammanlagt 9 ggr, två till fots 7 till häst och ALLA har suttit kvar, helt otroligt. Om ingen unge ramlar av på de två återstående så ska jag faktiskt köpa mig en trisslott eller nått ! !


Föresten vill jag att Moa ska komma hem från Hjo nu! Bara en vecka kvar men vad satan, det känns som ett år!

Coldplay - Viva la vida.



Kan inte låta bli att tycka om den här låten, den är så mysig. Idag har jag och Candy vunnir vår första förstaprisrosett, fint! Idag var det verkligen vilsna Ida och städade Candy. Jag har även köpt ett par nya ridbyxor och 4 par nya strumpor, tänk vad glad man kan bli av lite nya saker. Imorgon kommer pekingspelen till NFK och det ska jag ta hand om, 20 ungar i två grupper... jösses säger jag bara!

charmigt blogginlägg.

Kul att det står 5 tjejer och skrattar och är fulla utanför mitt fönster och jag är trött och ska sova, trevligt att iaf någon kan ha roligt denna lördagkväll som jag själv ska spendera i sängen. Pontus ville ha ett charmigt blogginlägg, så här kommer lite charm till dig, CHARM! God natt.

höstfint.


Bild: stockholmstreetstyle

Det var skälvaste satan vad snygg hon var då. Höstrusket är här och jag är glad och nu väntar jag bara på lite mer kyla. så ska jag också vara sådär snygg! Kanske att jag skulle byta ut de oranga strumpbyxorna mor ett tar svarta och stövlarna (som finns på den andra bilden på stockholmstreetstyle) till mina boots.

ändrade planer.

Det har blivit lite ändrade planer för min kommande tid. Hade ju planerat att åk till Hjo för att jobba hos Ellen men eftersom de behövde någon redan nu och jag inte kunde börja förens efter jul så blev det inget, jättesynd. Så nu har jag fått tänka om lite och bestämt mig för att jag ska sätta mig i skolbänken igen. Får tidigarelägga mina planer på Hippologprogramet till nästa höst, hade ju tänkt jobba ett tag först men tar det nog på en gång och jobbar sen. Problemet är ju det att jag måste läsa upp mitt Matte B betyg eftersom jag inte fick godkänt i det på gymnasiet och sen Biologi A. Så matten börjar jag med ganska snart och Biologin i januari 09, på Komvux och sen söker jag Hippologen till hösten 09. Så det blir nog så att jag får vara kvar i Norrköping till nästa höst iaf, surt men nödvändigt. Känns konstigt att börja plugga igen men samtidigt skönt att äntligen komma igång igen även om matten får mig att krypa ur skinnet, men det ska nog lösa sig det med. Nu längtar jag som en tok till nästa höst då jag (förhoppningsvis) ska få börja på Flyinge och sen på Strömsholm =D hoppas tiden bara flyger iväg!


Denna snygging är en av hingstarna som finns på Flyinge, Balougraph 1150, Candys kommande man?

rusk.


Bild: The Sartorialist

Oh vad jag saknar min grå halsduk när jag ser de här bilden. När vintern kommer krypande ska jag också vara så här satans snygg, så det så!

står fast vid mitt ord.

Jag skrev ju förut att jag föredrar höst framför sommar eftersom jag tycker att det inte är lika hysterisk som sommaren. Tycker det är lite mysigt med regn och mörker, man får börjar klä på sig lite mer kläder och det går äntligen att sova ordentligt. Men denna helg kan till och med jag erkänna att det blev lite väl mycket vatten. Började i fredags då himlen öppnade sig när vi red ute i paddocken, vi blev dyngsura. Lördagen var nog den mest blöta dag på väldigt länge, inte nog med att det regnade hela satans dagen och jag jobbade utan uppe på det hade vi en liten översvämning inomhus också. En av vattenkopparna lossnade i lilla stallet så det stod och sprutade vatten från öppet rör i ca 2 h vilket ledde till att vi hade två boxar fyllda med vatten och torv = gegga plus en dyngsur stallgång. Efter att ha skyfflat ur två boxar och soppat vatten som en tok hade jag även en uteritt, trevligt men blött. Dagens rubrik: VATTEN

Söndagen regnade det ju också men lite mindre, jag jobbade igen. Efter en tuff helg av mycket vatten och jobb slocknade jag redan vid halv 9 men blev väckt av att Jennifer ringde och undrade om jag kunde ta stallet på morgonen idag (måndag) för ordinarie var sjuk. Jadå sa jag men tänkte inte på att mamma kanske skulle ha bilen, vilket hon så klart skulle. Så imorse fick jag dra fram gummistövlar och paraply och traska i regnet. Snart ska jag traska tillbaka till stallet för att ha en uteritt till i det fina vädret (har varit hemma i mellan), jippi! Dagens rubrik: Gå och Vatten.

Men jag ger mig inte jag gillar fortfarande hösten men jag kan erkänna att det faktiskt regnat liiiite väl mycket nu...

för ett år sedan.

Satt och kollade i bloggens (som jag visst haft i ett år) arkiv precis. Intressant att läsa lite om vad man hade för sig för ett år sen och framförallt allt som förändrats sen dess. För exakt ett år sen så hade jag precis avslutat en sommar fylld av fest, festivaler och ännu mer fest. Först studenten och allt som kommer med det, sen hultsfred, sen sunne över midsommar och sen iväg till regniga, leriga Roskilde. Det blev en hel del festande den sommaren kan man säga men även en städad resa med familjen ner till Italien. Efter det spenderade jag väldigt mycket tid med att leta jobb, gå på arbetsintervjuer, äta scones med Stina och vara lite kär. Efter ett tag fick jag det efterlängtade jobbet på Vaxkupan, som jag aldrig hade vågat drömma om att jag skulle få jobb på. Jag jobbade hemskt lite och gled mest runt.

Nu när jag tänker på det så känns det så sjukt länge sedan. Denna sommar har mest handlat om hästar med ridledarkurs och mycket tid ute hos Jennifer, inte alls mycket festande. Nu så här när sommaren börjar ta slut (äntligen) så känns det verkligen som det liv jag hade för ett år sen är hemskt långt ifrån hur jag har det nu. Vilket egentligen känns väldigt skönt, är rätt nöjd med att luffsa i stallet dagarna i enda och slippa fundera över så mycket annat (fast tro mig att jobba i stall är bra slitsamt), var alldeles för rastlös för att jobba på Vaxkupan. Samtidigt som mycket av det som var förra sommaren har gått förlorat nu, lärde känna väldigt mycket nya människor, vissa bättre än andra... Denna helg är ett typexempel på hur annorlunda mina helger ser ut från förra året, jag ska jobba lördag + söndag 8-17!! Iaf så hoppas jag att jag inte är kvar i den här stan till nästa sommar, helst inte längre än till jul. Jobbar och står i på NFK fram till mitt vikariat är slut och sen vill jag bara härifrån, gärna långt bort.

Iaf så tycker jag det är hemskt skönt att det är höst igen, jag älskar hösten. Enda årstiden det faktiskt är tillåtet att inte vara så jävla glad och alla vet att vädret komme vara piss. Sen är jag rätt glad över att solen "bleknat" lite eftersom sol inte direkt är det jag tål bäst med min hy och att värmen avtar och man faktiskt kan börja andas ordentligt igen. 

Föresten, håller jag på att bli en riktig bitterfitta eller har jag bara blivit ett år äldre?



Dags att russta sig för hösten.


Bild: Stureplan.se

Går faktiskt i luggtankar igen. Har ju haft lugg i olika format sedan jag gick i 8:an och har nu kört utan ett tag. Lät luggen växa ut mest för att jag tröttnade lite på den men även för att det är hemskt jobbigt och varmt att ha lugg på sommaren. Men nu är jag sugen igen inför hösten att klippa tillbaka den. Blev hemskt inspirerad av Agnes Braunerhielms snygga frilla!

Skinnpaj.




Snygg hon va då. Jag är iaf i stort behov av en ny skinnjacka! Jag har en som jag haft i ca 4 år men den börjar bli rätt sliten och dessutom är den egentligen alldeles för stor (stl 42). Sen är det ju alltid så att man tröttnar på den gammla och vill ha något nytt efter ett tag, speciellt efter 4 år. Det värsta är att det är en rätt stor investering att köpa en ny skinnjacka, iaf för mig så det gäller ju att hitta den perfekta. Min är av en väldigt enkel modell med snyggt, klarblått foder. Tror jag vill ha en i baiker-modell eftersom dom är lite roligare men samtidigt så är det ju inte alltid så smart att följa trender eftersom dom alltid vänder efter ett tag.


Annars är jag i "stort" behov av:

- En vit t-shirt, eller ett par t-shirtar i många färger.
- Nya jeans (har inte ett enda helt par), vill dels ha ett par vida, ett par levis 501 och ett par svarta.
- Den perfekta randiga tröjan
- Den luddiga Acne-koftan, koftor över huvud taget egentligen.
- Massor med annat såklart...

Kan man ringa gud och be om fler timmar till dygnet?

Det hade varit hemskt praktiskt och antagligen min räddning denna helg. Hela spektaklet satte igång i fredags runt lunch:

Fredag: Iväg till Avantia för att köpa ett bett till en av våra lektionshästar, hittade även ett par ridbyxor till mig =D, till stallet och först rida Amaretto och sen lektion med Candy, fodra hela stallet, åka till Citygross och handla massor till söndagens dressyrtävling, hem och laga mat, slänga i mig mat, springa till Hugo för att spela skivor. Som tur va för min skull så började det ju brinna i källaren till Hugo och Otten så vid 2 tiden fick vi utrymma och jag såg min chans att få springa hem och sova.

Lördag: Upp kl 07.00 helt död efter enbart 4 h sömn, iväg till stallet för att jobba, fm jobbade jag i stallet och på em hade jag lektionerna. Efter jag jobbat klart badade jag Candy och putsade alla grejor inför dressyrtävlingen. Jag kan säga att det är tur för henne att hon är så söt att jag inte kan vara arg på henne i mer än 2 min för SATAN vad jobbig hon är och duscha ! ! När hon bli nervös, vilket hon blir när man blöter ner henne så ska hon gärna stå så nära som möjligt = i mitt knä, på mina fötter = ida mosad mot väggen i spolspiltan med ett knä förbrilt tryckandes i hennes mage för att jag knappt får luft = hysteriskt jobbigt och jag är minst lika blöt som hästen. Sen skjutsade jag hem Mickis vid 7 och när jag sedan skulle ta kungsgatan hem så visade det sig att den var avstängd pga krusing så jag fick åka runt hela JÄVLA stan för att kunna komma hem. Slängde i mig lite gröt och störtade i säng.

Söndag: Upp 06.30, ganska så pigg efter iaf 8 h sömn. Iväg till stallet för att tävla, knoppade och gjorde hästen fin, tävlade (vi kom sist), hjälpte till lite med resten av tävlingen, åkte till mormor och morfar och på kvällen tog jag och Moa en lång promenad.

Idag måndag är en betydligt lugnare dag. Jag och Moa var på Avantia (igen) men jag köpte inget, sen en sväng på Maxi och lunch + fika Mc Donalds, jag äter där så sällan så ibland kan det verkligen vara gott. Sen åkte vi till Hugo för att hämta Moas skivor och nu ska jag städa hos min hamster.


Mmmmmmmm

RSS 2.0