Att jag aldrig kan lära mig!


bild från Facebook, Hugo Nattklubbs vimmelbilder.

Jag undviker vimmelfotografer flitigare än pesten. Här gör jag ett försök att rymma men hamnade tydligen på bild ändå. Om jag bara hade suttit still så kanske jag kunde ha sett någorlunda normal ut, men nej. Att jag aldrig lär mig.

Annars har jag nu fått hosta, ont i halsen och lungorna. Plus att jag har haft migrän halva natten. Suck.

Fem pers du inte skulle vilja möta en sen kväll, i en mörk gränd, ensam!

bild: jakandjil.com/blog

Sis n' Gus






Dagens i-landsproblem


varför ser sängar så oinbjudande ut i dagsljus?

I vintras så klädde jag om min sänggavel (var beige och grårandig) i ett tyg jag hittade på Åhléns (är mycket finare i verkligheten än på bilden). Jättefint tycker jag och det passar så bra till min fondväg. Men inte till ett enda av mina lakan! Har två stycken som funkar ganska bra, som det på bilden, men ett antal som inte går att använda. Sen kanske det är jag som är kinkig här men jag gillar när det passar ihop och ser fint ut. Snacka om i-landsproblem av rang! SUCK!

Ett annat problem är att min älskade klocka gick sönder i torsdags, på SKWBN konserten. Den ramlade helt plötsligt av och som tur var så märkte jag det, annars hade jag blivit väldigt ledsen. Så nu ska jag gå till ur och penn så får dom fixa det. Min baby! 


snyft!

Framtida datorinvesteringar


Har insett att jag måste köpa mig en dator tills jag ska börja plugga, ingen billig historia har jag insett. Var på ONOFF i går och kollade lite, bla på "minidatorerna" från Samsung. Dom verkar väldigt smidiga och enligt han i butiken ska dom funka väldigt bra till just de ändamål som jag ska ha den till, skriva och surfa. Sen kan man ju alltid koppla den till tv:n om man vill kolla på film eller nått. Och det bästa, den kostar bara 4495 kr. Men jag vet inte, känns bättre med en lite mer rejäl dator. Men med min obefintliga budget har jag nog inte så mycket att välja på. Sen får den ju plats i handväskan, som han sa =D

Receptet på en lyckad kväll

Igår var jag och Cicci på Suburban Kids With Biblical Names och Parker Louis, på Hugo. Tycker faktisk att det blev en lyckad kväll över lag men konserterna var tyvärr rätt trista. Jag knäppte faktiskt några bilder för en gångs skull! Dock låg kameran i väskan när vi kom ut. Vi dansade, pratade, jag planerade på att sätta krokben på ena killen i SKWBN för han är så söt och så läste vi recept:



Vi pumpade 90-tals hits innan vi gick ut


Vi hittade ett recept på vägen till Hugo. Personen som ägde receptet gillade inte rostad lök.


Sen skulle vi ta kort på varandra i solglasögon...


Fråga inte, jag ser ut som en stubbe.


Haha, bilden var tänkt att bli Cicci's nya Facebookbild!


Tog visst en bild med mobilen, här är dom SKWBN!

Ikväll ska det dansas!


Arbetsintervju

Jag ska på arbetsintervju på onsdag, på Carlings ! ! ! ! ! =D=D

One step closer every day!


bild: jakandjil.com/blog

Nu ska jag snart iväg och träffa Cicci. Vi ska slå en lov på stan samt gå till Systemet. Imorgon blir det Suburban Kids With Biblical Names på Hugo, weeeeeho!

 Ikväll är jag, Mamma och My förvisade till Mormor och Morfar, Hasse ska ha gäster... Tålamod Ida, tålamod!

Maje


bilder: http://www.maje-paris.fr/#/fr/home/

Jag åker på att jobba ikväll. Har laddat med Tobleroneglass nu så det känns lite bättre, känns inte oöverkomligt. En annan sak som gjorde mig glad var att jag hittade bilder på franska Majes vårkollektion. Mycket fint tycker jag, speciellt byxdressen i silke på första bilden och västen och byxorna på den tredje bilden.


Gick och kärade ner mig i en topp från höstkollektionen för ett tag sen, den har jag inte glömt. Vill fortfarande ha! Hittade en liknande på Vero Moda igår som var fin men inte liiika fin :D



ps. Nu ska jag ta och ladda hem Photoshop, iPhoto suger! Plus att jag får ta och gräva fram mina html kunskaper för att kunna länka till bilderna för den funktionen funkar inte här.
 

I stort behov av en glädjeboost!

Idag är en väldigt opepp dag, en dag man bara har lust att ligga i sängen och inte göra någonting. Även fast solen skiner (är iofs svinkallt). Uppe på allt elände ringer dom självklart från stallet och undrar om jag kan vara beredd på att hoppa in ikväll. Vilken dag som helst, men inte idag! Självklart måste jag ju säga ja, har ju inte direkt jobb så jag kan gödsla med dom, får 1500 kr i lön den här månaden... Så det är bara att bita ihop (men sitter och hoppas evinnerligt, i smyg på att Hanna ska känna sig bättre och kunna ha lektionerna själv).
 
Är trött, har ont i huvudet och känner mig inte helt frisk. Fortfarande inte helt frisk. Ska nog ta och ringa vårdcentralen imorgon och be om att få komma dit så dom kan ta några prover, för så här orkar jag inte hålla på längre. Trött, feber som går fram och tillbaka, yr, sjukt ont i huvudet plus att blodsockret åker bergodalbana mest hela tiden. Men som vanligt kommer dom väll inte fram till något utan säger bara att jag ska dricka mer vatten och röra mer på mig, vilket jag redan göööööör. Suck. 

JAG BEHÖVER EN GLÄDJEBOOST, NÅGON!?

No longer the wasted disco-girl you've been dreaming about

Var ute igår, var länge sen nu (räknar inte dom 20 min jag och Cicci åstadkom för ett tag sen). Moa ringde ut mig vid halv 11 och vi började först på Världens Bar, innan vi gick till Hugo. Var faktiskt helt ok kul, alla man förväntas träffa där var där och resten var skumt folk som såg rätt små ut. Vi dansade och pratade med folk och vi stannade faktiskt till halv 3 (!), då var vi nöjda.

Tidigare under dagen var jag och Hasse på Media Markt för att köpa minneskort till min kamera, det förra tyckte det var fullt efter fyra kort. Jag fick också Mando Diaos senaste skiva av snälla Hasseman =D Efter det mötte jag Hanna på Världens Bar, alltid lika trevligt att träffa henne. Senare på kvällen åkte jag och hämtade Mormor och Morfar för att köra hem dom till oss på middag. Efter det blev det alltså utgång.

Idag vaknade jag först vid 8 och hade mördande huvudvärk, suck. Lyckades somna om och vaknade vid 11 av att telefonen ringde, Jennifer. Vid det här laget hade huvudvärken utvecklats till Migrän, dubbel-suck. Masade mig upp, tog en huvudvärkstablett och sen åt frukost. Nu har jag och Gus precis kommit hem från en långpromenad till Stallet och Cicci, nu ska jag glo på tv resten av eftermiddagen. Brothers and Sisters, Grace Anatomy, Gossip Girl, The Hills och en påse chips. Kan inte bli bättre!

Btw är jag sjukt avundssjuk på syster som är på väg till Stockholm nu, hon ska se Bob Dylan imorgon. Jäkla skitunge.



Klänningen längst ner till höger sprang runt på Hugo igår. Acne A/W 08. Jag dreglade!

Woho!



Jag ska gå ut! Självklart har solen försvunnit, men endå!

Jag vill dricka vin i t-shirt, NU!


bild: jakandjil.com/blog

Känner ett enorm sug efter sommar och kunna sitta ute och dricka vin, iklädd endast t-shirt när jag ser den här bilden. Härligt, härligt! Självklart så har det fina vädret som varit hela veckan försvunnit lagom till jag ska ta min, i stort sätt friska kropp utanför dörren. KUL!

Nytta förenat med nöje!

Snart börjar Debatt på svt, 22.00. Sitter nu mera bänkad framför det, inte i huvudsak för det man borde vara intresserad av utan av en helt annan anledning. En anledning som gör att jag blir bildad samtidigt som jag får lite ögongodis... Vad kan detta vara? 

Kan faktiskt erkänna att det är ganska underhållande ibland, när alla blir osams och nästan börjar slåss. Och faktiskt också om det är ett intressant ämne som diskuteras. Skulle vara ännu mer intressant om Mr Josefsson någon gång, kanske skulle kunna låta någon stackare prata till punkt. Själv hade jag nog blivit galen om jag suttit där, om jag inte fått sitta bredvid Mr Gordh Hummelsjö förstås. Mitt ögongodis och min anledning till att titta på debatt =D


Axel i mitten, mmmmmm sexy!

Sjuka dagar.

Nu har jag snart haft feber och varit orkeslös i två veckor. Börjar bli väldigt trött på att inte ha ork för någonting, förutom att ligga i soffan och glo på dålig tv. Sjukt vad dåligt Uggly Betty är. Hoppas att den här skiten går över snart så jag kan gå ut i det fina vädret, har iofs varit ute med Gus i parken idag. Har under tiden utvecklat två beroenden; Vakna med The Voice och kanelknäcke. Så kul har jag!


mmmmmmmums!

Minimalistiska Stockholm


bild: thesartorialist.blospot.com

"One of the reasons I keep going back to Stockholm is because they are very good at taking classic shapes and shrinking, stretching, or pulling them into a new play on proportion.

If you review images that I have taken in Stockholm over the years you will see that this is not a city known for color or prints or overt sexiness, but they do seemed obsessed with shape and proportion."
- The Sartorialist


Jag kan inget annat än att hålla med. Gillar att vi inte är som tex engelsmännen och klär oss i skrikiga färger och obskyra kreationer. Vi svenskar är rätt bra på att klä oss minimalistiskt, tråkigt säger vissa men jag är inte så säker på att det måste vara det. Jag gillart!

Colore


bilder: facehunter.blogspot.com

Man kanske inte behöver vara så jäkla tråkig och svart jämt, det är ju rätt snyggt med färg endå!


Händelserika helgen.

Den här helgen, eller torsdag-söndag, har varit rätt händelserik. Detta har jag ägnat mig åt samtidigt som jag stadigt ignorerat att jag egentligen borde legat i sängen:

Torsdag: Vaknade något bakis efter Moa's och min lill-lördag, gick snabbt över efter en promenad med Gus och lite varm choklad. På em började min och Kari's hårdträning inför söndagens dressyrtävling. Red på kandar för första gången i mitt liv (!), krångligt men kul. Kari var duktig, som alltid. Gick sen till Cicci, åt taos, bakade kladdkaka, blåste på cicci's finger som hon brände på kladdkakan.

Fredag: Kanske den minst händelserika dagen. Red igen på em. Duktiga häst! Gick och la mig kl 9.

Lördag: Vaknade av mig själv kl 6, antagligen eftersom jag sovit sen 9. Madde ringde och hade migrän så jag fick ta hennes lektioner på fm istället för att jobba i stallet. Första lektionen gick bra, andra gick sämre. Två avramlingar var av den ena slutade med ambulansfärd. Zack gick omkull och Mia's fot hamnade under hästen (Mia var hon som red). Vi trodde den var bruten men det visade sig vid senare rapporter från akuten att det bara var en spricka. Själv var jag världens mes och kunde inte ta tag i saken så Eva var så snäll och ryckte in. Jag har en sjuk fobi för brutna ben och höll på att svimma bara hon sa att den kanske var av, världens mes. Kanske tur att jag inte ska bli ridlärare iaf... Sista lektioner gick bra, men vi var alla lite chockade. Sen red jag själv och Kari var en pärla, IGEN! Blev dock snabbt trött eftersom han gått hårt både torsdag och fredag.
     Efter stallet och en dusch träffade jag Stina och hennes dude Teddy för en fika, mycket trevligt. Kvällen spenderade jag hos Cicci'c föräldrar med pizza, godis och melodifestivalen. Fel låt vann, jävla Norrköping, Snälla, snälla var bäst!

Söndag: Var i stallet 06.50. Fodrade snabbt sen dags för dressyrtävling. Kari skötte sig jättebra med tanke på hur han varit innan (lämnat banan, slängt av ryttare mm). Vi red på 59% i LC:n och 56% i LB:n och knep nästan en rosett. Jobbade resten av dagen, fram till 17. Nu har jag precis ätit och tänkte gå och lägga mig så jag kan se Nip/Tuc i sängen innan jag somnar, mmmmm. 

Trött som ett as är jag och kommer säkert vakna med 40 graders feber imorgon, bara för att jag envisats med att köra på som vanligt fats jag inte känner mig kry. Äh, var tvungen att jobba, var ju sjuk förra helgen.


Bjuder på en bild på helgen stora stjärna!

Gusten 6 månader!







Idag fyller The Gus 6 månader, stora killen! Fredagen den 13:e och allt.

Lill-lördag.

Dagen kanske inte blir så äcklig ändå. Planerade in en te-dejt med Moa nu på kvällen och nu ringde hon nyss och meddelade att hon minsann tänker dricka öl. Så nu ska vi dricka öl. Det är ju faktiskt lill-lördag.


Idag är en äcklig dag.

  • Äckligt väder (snö)
  • Äckligt tråkigt
  • Äckligt tråkiga sysselsättningar, så som städa och tvätta.
  • Äckligt onödigt att gå upp
  • Äckligt kallt överallt 
  • Äckligt ont i ryggen
  • Äckligt onödig dag helt enkelt!

Där fick jag så jag teg!

Här är man duktig och sover och vilar ordentligt när man är sjuk. Vad får man för det? Jävligt ont i ryggen för att man ligger ner för mycket, roligt! Jäkla skit säger jag.

Slask



Så här ser det ut utanför mitt fönster nu. Trist. Har varit på stan med Moa, ätit sushi och tittat i gulliga butiker. Hittade ett par söta, slå skor på Röda Korset för 70 kr så nu vill jag ha vår.

Sunglasses in the pouring rain


bild: jakandjill.com

Själv lämnar jag nog solglasögonen hemma och kör på bara paraply! Men sen är ju jag rätt tråkig också.

Stekare på väg till Hugo


Kolla, kolla, kolla! Underbart!

Den här låten har jag lyssnat flitigt på, störtskön!



Hittade även den här, U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Det kommer bli dyrt!

hotspot.webblogg.se

Men det verkar inte som om jag har något val. Eller det har jag ju, men inget som är lika perfekt! Har äntligen hittat en utbildning som jag tror jag kommer gilla. Kulturvetarlinjen med Modevetenskap som huvudämne. Tänkte först att jag bara skulle läsa Modevetenskaps kurserna men det skulle inte ge mig tillräckligt med högskolepoäng för att kunna frösörja mig på CSN. Så jag hittade Kulturvetarlinjen där du läser först en grundkurs inom kultur sen väljer du ett huvudämne som du läser under i stort sätt resten av tiden, plus praktik. Programmet är på 180 HP på Stockholms Universitet. Nu kommer jag både kunna läsa ett program vilket gör att jag kan ta fullt studielån och samtidigt läsa Modevetenskap, lysande!
Ansökningarna öppnar nu den 16 mars och som det verkar på statistiken så har de tagit in alla sökande (behöriga) de senaste terminerna. Alltså är det förhoppningsvis inget problem för mig att komma in. Underbart!

Sen kommer problemet, boende... Som tur är har jag väldigt mycket släkt i Stockholm så jag kan ju alltid bo hos någon av dom. Som det verkar nu blir det hos min morfar och hans fru som bor i Täby, dom har ett rum över. Känner dock inte att jag kommer orka bo där i tre år (båda är psykologer...) så jag tänker iaf försöka hitta något annat. Som det verkar nu blir det antingen ett studentrum, om jag får tag i något sådant, eller ett rum inneboende hos någon annan. Har kollat runt på blocket och detta kommer inte bli någon billig historia, minimum 3000 kr i månaden för ett rum, om jag inte vill bo mitt i skogen. Vad får man från CSN, 7200?

Egentligen så önskar jag att den här utbildningen låg i någon annan stad. Dels för bopriserna men även för att Stockholm inte är så spännande för min del. Har varit väldigt mycket där uppe eftersom stora delar av min släkt bor där, sen är det bara 1,5 h resa från Norrköping. Skulle självklart kännas roligare med något helt nytt men just den här utbildningen finns ingen annan stans. Jag kan ju lika gärna åka hem och sova hos mamma varje natt... Inte kul. Men, men det blir nog roligt med tre år i Stockholm. Får väl hitta någon rik bankman och hooka up med. (Vilket min frisör Kristin inte tror att jag kommer lyckas med, hon tror jag kommer hitta någon fattig konstnär och leva i en städskrubb resten av livet, haha).

Ser ut som jag har tre år framför mig,  fyllt med nudlar och fiskpinnar! Men sägs det inte att det är det som är charmen med livet som student? Jag är tveksam!

Gelégubbe


bild: The Sartorialist

Influensan 2.0 är här nu. Usch. Feber, ont i kroppen, ingen ork, känner mig som en gelégubbe. Usch! Är definitivt inte lika glad och snygg som hon på bilden.

Stylist: Robert Rydberg






bilder: linkdetails.com/stylist/robert-rydberg

Roligare än traditionell modevisning?




Istället för att göra en traditionell modevisning för sin A/W 09 kollektion valde Gareth Pugh att göra en film. Kanske att dom dyra tillställningarna får ligga lite i lä så här i lågkonjunkturstider men personligen ser jag gärna mer sånt här. Det får ett helt annat liv och känslan man vill framkalla blir starkare. Roligt tycker jag! 

Även det svenska märket Nakkna gjorde en film för sin S/S 09. Känns som om Gareth Pugh kollat in den!


 


På tv säger dom att det är vår


Vart är mina krokusar, min skinande sol, mina kvittrande fåglar och mitt pirr i magen?



Mando Diao - Gloria


Meningslösa dagen

Denna meningslösa dag började 07.00, tvättstugan. Fortsatte sen med promenad med Gus i parken, mat, 1,5 h i telefon med Moa, klo-klipp hos Chapman (Gus), en semla och nu senast en promenad till Hela Människan. Jag har fått tiden att gå, men inte mycket mer.



"Stans godaste semla", från bageriet mitt över gatan. Vet dock inte om jag håller med. God, men godast?

 
Nedanför mig satt den här mannen, han fick ingen semla. Det är inte för inte det kallas för puppy-eyes!


Jeansjacka och mockaväska för 20 kr, TILLSAMMANS! Älskar Hela människan. Tänkte först göra en väst av jackan men den satt så bra så jag är inte säker längre.

Frisördags


bild: pastan.nu

Har bokat klipptid till på fredag. Var bra länge sen jag klippte mig nu och det börjar bli rätt trött. Frågan är nu om jag bara ska toppa det eller klippa av lite så det blir lika långt som i somras? Gillar att kunna sätta upp det men samtidigt så trivdes jag så bra i axellångt. Agnes Braunerhielm, moderedaktör på Rodeo är förbaskat snygg i håret, mellanlångt med lugg. Tänker iaf ha kvar snedluggen sen får jag väll diskutera lite med frisören. Litar till fullo på henne, Kristin på Mates!

Den pojkkorta frillan har jag lagt ner, för feg. Nöjer mig nog med att beundra den på andra!

 Jag i somras.

Jeansfrossa





bilder: cheapmonday.com

När vi var inne på Weekday på söder hade de rea på massor av jeans från Cheap Monday, mest i konstiga storlekar som 23/34. Som vanligt lyckas jag bara hitta ett par och dom var det självklart inte rea på. Det var dom mellanblå med skinnimitation i sidorna (överst bilden), blev inga jeans då men ska nog försöka leta rätt på dom nu istället. Skulle inte säga nej till dom på den understa bilden heller.

Lägesrapport

Tidpunkt: 16.36
Mood: Misär.
Sysselsättning: Gå ut med huden.
Väderlek: Grått, snöblandat regn, 4 plusgrader.
Outfit: Tält köpt på Weekday för 100 kr.

 

Kommande sysselsättning : Äta rabarberpaj med vaniljsås och dricka kaffe.

Glädjeboost!

Idag är en tråkig och grå dag. Då behövs ett leende från jakandjil.com samt lite bra musik för att lätta upp!





Lyssna på låten och blunda. Tänk er vår, ni sitter i en park, sol, solglasögon och en glass i handen! LOVELY!

If you have a craving, I'll get it for you.

 
bild: acnejeans.com

Ja tack John ME, I have a craving. Acne Pistol.

Jobbarhelg

Har jobbat både lördag och söndag den här helgen så nu är jag trött. Vore ju inte så jobbigt om man satt vid ett skrivbord i 8 h men fara runt som en vettvilling och bära, soppa, mocka, dra och slita är en helt annan sak! Hat gått bra och det går inte att beskriva hur mycket trevligare det är att jobba i stall när det är fint väder, underbart. I lördags var jag och sis och åt middag med pappa på O'learys, cheesburgare och pommes som var MUMS. När jag kom hems gick jag och la mig på en gång och somnade som en gris 21.30 så när klockan ringde 07.00 var jag iaf nästan levande. Nu ska jag gå och lägga mig och kolla på Nip/Tuck och kanske Skins (har redan kollat igenom säsong 2) och sen sooooooooooova!!



Har hittat en fin väska på Topshop för 70 pund. Inte riktigt lika fin som den från Zara, som jag blir mer och mer kär i ju mer jag tänker på den, suck. Fint med mocka till skinnjackan!

RSS 2.0