Lågkonjunktursvänligt mode



Bilder: Style.com
Övre raden: Prada
Rad 2: A. Wang, Balmain
Rad 3: jakandjil.com
Rad 4: acnejenas.com

Man kan ju ganska lätt räkna ut att modet är en av de branscher som drabbats rätt hårt att lågkonjunkturen, folk shoppar inte lika mycket som innan, många märken kör på säkerhet för att inte tappa köpare. Sen har vi de små märkena som många går i konkurs pga lågkonkan. På Stockholms modevecka pratades det om att även de svenska märkena körde på säkerhet. Inte mycket nya trender utan tanken är väll att man ska kunna köra på samma plagg som från tidigare säsonger. Tror även att det kan vara svårt att dra till med något vågat just nu, går inte det hem kan det bli katastrof. Lite trist tycker jag!

Även de befintliga trenderna känns som om de är anpassade lite efter den rådande krisen. Några som är bra för dålig ekonomi tycker jag är:

Underkläderna överst: Nu behöver du inte längre lägga pengar på en dyr tröja då underkläderna gärna får synas. Inget fel att enbart bära bh och kavaj eller för den som vågar, bara bh:n! Detta kräver ju inte bara mod utan även att du har snygga underkläder och kanske även en smickrande figur för uppgiften. Men visst känns det ekonomiskt att behöva ha så lite kläder som mjöligt? (nu uppmanar jag inte till nakenchock här, allt ska bäras med stil).

Trasiga och slitna jeans: Gör inte längre något om dina favoritbyxor sprukigt eller om det är en stor reva på knät. Riv gärna upp dom själv! Känns även det ganska så ekonomiskt att kunna dra fram de gamla trasiga, slita favoritjeansen och inte behöva se ut som en lodis, utan tvärtom som en riktig pingla. Börjar ramla in mycket i butikerna nu och även de stora märkena kör på detta.

Boyfriend fit: Denna trend har ju en liten hake, du är beroende av en pojkvän eller möjligt en storebror. Jeansen får gärna vara lite stora och slappa, se sådär härligt, nonchalant och avslappnat ut. Detta kräver dock att du kan matcha det bra, inga hip-hop brallor här inte! Snygg nyproduktion är bla Acnes Generic girl.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0