Vill inte



Cover june/july 2009 Photo: Oliver S / tfs

Så här känner jag min inför morgondagen, suck!

Ridskor till vardags?

Jag är och har under en rätt lång period varit ute efter dom perfekta snörkängorna. Dom ska inte vara för grova (typ docs), inte för högt/lågt skaft och så vidare. Har än så länge inte hittat några som jag fallit för. Har letat både högt och lågt, allt från second hand till det lite dyrare märkena, men nada. Sen kom jag att tänka på att det ju faktiskt finns en hel del snygga ridskor med snörning och även de utan. Trenden med ridinspirerade kläder och skor har ju hängt med ett tag men jag har inte varit så på den, antagligen eftersom jag själv är ryttare och nog aldrig skulle få för mig att bära dom kläderna till vardags. Men nu har jag faktiskt börjat tänka om. Oftast är ridskorna rätt enkla i sin design och oftast så syns det inte att det faktiskt är till för just ridning, om man inte är insatt i det förstås. Samtidigt så kan man faktiskt komma över dom till ett betydligt bättre pris.

Hööks:


Mountain Horse:





Bredare blogg


bild: jakandjil.com/blog

Jag lyckade äntligen bredda bloggen lite, mycket roligare om man kan lägga upp större bilder. Har inte orkat gräva så djupt i mina så kallade HTML kunskaper så att jag har orkat ta tag i det innan, men nu så =D Firar med en bild på snygga skor!

Moschino Resort 10//Powerwoman//Black



bilder: style.com (lite hackigt i kanterna)

facehunter.blogspot.com // White





Spännande och spännande


3-0 till Federer, trist för Söderling men alltid kul att se Federer spela final, om han nu kommer så långt men det tror vi väll.

Helgen som aldrig borde tagit slut!

Den här helgen är nog den roligaste jag haft på mycket länge. Den fylldes med varma och sköna kvällar, underbara människor, en sväng på landet och en hel del party:

Fredag: Jobbade 7-15 och träffad senare Cicci och Lindsay på Trädgårn för lite öl. Kvällen blev betydligt längre n vi planerat och ölen blev lite fler än vi planerat. Tyvärr inga kort.

Lördag:

Förutom en mycket lyckad sväng på stan med Moa var jag, Cicci och Lindsey ute och hälsade på hästarna på betet. Dom levde livet och Karis mage var (tro det eller ej) ännu större!

Men det var bra varmt och Candy var helt apatisk.

Glada hästar på bete är alltid lika härligt att se!

Nästan så jag önskar att jag vore häst!

Spaning på g!
    
Senare på kvällen samlades vi hemma hos Cicci och hade lite förfest. Vi gjorde drinkar med hallon i =D

Emma och Cicci

Madde och LIndsey
    
Det kom snart mer folk. Fönstren stod på vid gavel, kan det bli bättre? (Lite väl mörka bilder kanske)

Sen begav vis oss, hela gänget mot Hugo


"Det blir mycket bättre bilder om man ligger på marken, typ som ett fotbollslag" 

Wiho!

Här någonstans la jag ner min kamera i Ciccis väska, och där låg den tydligen bra resten av kvällen/natten/morgonen.

Vi hade så hysteriskt roligt den här kvällen, både hemma hos Cicci och på Hugo (!). Natten tog slut alldeles för fort och innan hemgång blev det ett besök på Macedonken. Var hemma 04.20 och då var det ljust! Underbart, om man bortser från Maddes uppskrapade knä och Moas söndersparkade tå!

Själv såg jag ut som tagen ur en Astrid Lindgren film, var tvungen att ha kängor till för att inte känna mig allt för konstig! (bild lånad av Moa, länk till höger)

Söndag: Jag, Cicci och Walle tog bussen hem till mormor och morfar för att bada och sola. Senare på kvällen åt jag middag med pappa och My samt träffade Moa och Jocke  en snabbis.

Söderling - Federer


Detta ska bli spännande, har han någon chans? Eller ska Federer få 11-0 i matcher?

Sommar, sol och lite tennis!

Det är sjukt vad trött man blir när man inte är van att börja jobba kl 7, men man vänjer sig väll. Förutom att jobba så har jag ägnat mig åt följande:



Jag har tittat en hel del på tennis, Wimbeldon!

  



Moa och jag tog bilen ut mot Åby för att sola och bada. Tyvärr var det så sjukt kallt i vattnet så något dopp var det inte att prata om. Dock skadar det ju aldrig att få lite färg på sin bleka kropp.



Cicci och jag har larvat oss på Lagerhaus.

 


Det har också grillats en hel del, gott.

Har förresten köpt ett par nya glasögon som kommer om cirka 10-14 dagar. Hittade dom på Specsavers för ynka 395 kr, med glas och allt. Woho! Nu jobbar jag bara imorgon 7-15 och sen är jag ledig en vecka, då ska jag sova!



090622


Jösses så trött jag är! Jobbade 7-12 och sprang benen av mig och for fram och tillbaka HELA tiden, så nu har jag ont i fötterna. Hoppas det blir en lugnare dag imorgon och att allt funkar som det ska! Annars har jag även ägnat dagen åt en sväng på stan och självklart, tittat på Wimbeldon! Förutom Söderling är nog Federer den jag håller som favorit. Roligt att se honom spela tycker jag! Låg och slötittade på reprisen av finalen från Wimbeldon förra året, blev helt fast! Så nu ska jag se det från början den här gången.

bild: Marie Clair juli 09

3.1 Philip Lim Resort 2010 // Around the Clock

Om jag fick välja att bara bära kläder från en kollektion så skulle det (just nu) vara ett mycket enkelt val. 3.1 Philip Lim Resort 2010!

All day, every day:


På dagen:
   


På natten:
   

På finparty: 
  

Together:


YES!




Woho, jag hittade dom! Äntligen är dom mina, och för endast 300 kr (nypris är 1200 kr). I'm happy! 

Lördagsgodis


bild: jakandjil.com/blog

Lite frosseri i manliga modeller har väl ingen dött av, eller?

Midsommarpics #2

Det bjöds på vattenmelon (som senare på kvällen tydligen spetsades) och vi stoppade in skalet i munnen och ställde upp på en bild!

Thumbs up för midsommar! Bilderna är lånade av sarase.blogg.se (länk till höger)

Midsommarpics

Som vanligt är jag ju så otroligt effektiv med kameran. Sara har mycket fler, mycket roligare bilder. Dom kommer!




Sofia, Cicci och Sara!

Glad Midsommar!

jakandjil.com/blog

Nu har jag jobbat klart för idag och för den här veckan. Ledig hela helgen och sen tillbaka på måndag. Ikväll blir det lugnt och behagligt med trevligt sällskap. Glad Midsommar!

Sanning


Resort 2010 // Powerwoman

 

3.1 Philip Lim

   
Burberry Prorsum

      
Stella McCartney

   
Bottega Veneta

   
   
ADAM

bilder från style.com

Kavajer, byxor och skjortor knäppta ända upp. Kan det bli bättre? Power to the powerwoman!

Faan! Faan Faan!

Nu är jag sjuk igen. Lagom tills jag ska börja jobba på Enebygården. Men jag har ju faktiskt fått vara frisk i över två månader nu så det var väll dags igen. Suck.


Intalar mig själv att jag hade mått mycket bättre om jag haft dom här skorna från Vagabond. Någon som har ett par i stl 40 och vill sälja dom till mig?

Bloggpynt/"24 Hour Party People"


Foto: Steven Meisel, Vogue Italia

Ja du Norrköping. Det är inte du, det är nog jag!

Igår vågade vi oss ut igen, i hopp om att alla studenter festat klart och håller sig hemma. Det var en lyckad kväll och Norrköping kommer nog aldrig sluta förvåna mig med sina små tricks. Man vet aldrig vad den här staden har för ess i rockärmen, spännande kan man tycka. Kvävande tycker jag!


Eftersom jag glömde att systemet stängde kl 3 så fick vi nalla lite av mamma och Hasse. Inte alltid man får dricka finöl!


Inget kan matcha finölen bättre än popcorn med cola-sås på, yes det är sant!


Jag var mycket skeptisk till kombinationen till en början men vek mig snabbt, skitgott! Sen kanske man kan vara lite mer smakfull än att äta direkt från tuben, men vad tusan!


Efter popcorn med cola-sås och öl hemma hos Cicci gick vi till Alexanders 25-års fest. Såpbubblorna från Egons student låg kvar i väskan.


Sen begav vi oss mot Hugo.

  
Jag ville inte fastna på bild. Resten av kvällen blev lyckad, tycker iaf jag. Vi siktade på tryckaren men orkade inte stanna så länge.

 Annars har mamma och jag varit på stan och på vägen dit räddade vi en liten fågelunge från att bli överkörd. SÅ SÖT!


Hasseman fyller år idag, han fick två skivor med Bon Iver av mig och My. Så det är vad som lyssnas på här!

Sjung om studentens lyckliga dagar!

Idag har det firats studenter, två stycken:


Förts ut var Ciccis bror Egon (Johan) på Eber.


Han var glad och fullproppad med saker. Dom stora, otympliga, uppblåsta sakerna var från mig!


Vi åkte raggar-volvo med Egons kompisar hem till studentmottagningen. Dunka, dunka och slir i svängarna. Kul!


Haha, Cicci var med i bilen men sitt fina märke på kinden, hmm!


Beppe var också med och drog sina roliga skämt.


Sen bar det av till Söderköping för att fira snyggingen Linda (gick MD på De Geer). Hon har sytt sin klänning själv!


Mamma och syster var med, hahahahah.


Jag sms:ade inte hela tiden...



Det är nästan så det är äckligt åt det!


Hon är jävulskt snygg. Det borde vara straffbart att vara sådär snygg när inte alla får vara det!

Jobbade i dag min första dag på Enebygårdens hemtjänst, städpatrullen! Mycket söta pensionärer och mycket att tänka på men väldigt roligt. Har nu fått två veckor till inom den "vanliga" hemtjänsten. WOHO!

The White Tee Project/ Jak and Jil




bilder: jakandjil.com/blog

GÅ IN OCH KOLLA RESTEN AV BILDERNA ! ! ! Sorry att jag inte kan länka, får klippa och klistra istället =D

Kavajen är min!

Jag har köpt kavajen, den långa från Monki. Älskar den! Har verkligen inte råd egentligen men det fanns bara en kvar i min storlek, och jag skulle gråta blod om den tog slut. Så nu får jag leva fattigt ett tag, tur att min junilön kommer rätt tidigt och att skattepengarna ramlar in snart (som jag iofs inte ska röra, ska sparas till dator och flytt). Men jag är så kär, den är sååååå fin. 



Den är mycket finare i verkligheten!

Föresten, har fått jobb i sommar! Hos Städpatrullen som ligger vid Enebygårdens hemtjänst. Jag ska alltså städa hos dom som har hemtjänst. Snälla, underbara, bästigaste Cicci var det som haffade det jobbet åt mig =D Så imorgon ska jag dit och prata med chefen och på onsdag ska jag på introduktion. Kommer jobba vecka 28 och 31, inte jättemycket men mycket bättre än inget alls.

Helg vecka 23.

Torsdag: Kanske inte helg men en trevlig dag. På em var det banbygge och pizza i stallet, på kvällen SMK och öl. Lindsay och jag bestämde oss efter en del om och men att gå på Slagsmålsklubbens konsert på Hugo, innan vi gick dit drack vi lite öl på Babyl. Konserten var väldigt lam med publiken verkade glada ändå och SMK lyckas ju alltid få det att rycka i benen. Planen var egentligen att vi skulle se konserten och sen gå hem men musiken och den trevliga stämningen gjorde att vi stannade ganska så länge. Länge sen jag hade så kul ute! Jag tog till och med ett kort:

 
Blev rätt coolt endå, och satan vad varmt det var under konserten.

Fredag: En lugn dag, först ridning och sen middag med Pappa och My. Sängen tidigt!

Lördag: Upp kl 06.00, stallet vid 07.00. Jobbade fram till lunch och satt sen på banan hela dagen och lyfte bommar, vi hade Lokal/Regional hopptävling för ponny. Var hemma igen efter 12 h. Åkte senare på kvällen hem till Cicci och vi åt god mat och sen sov vi. Hon bor mycket närmare stallet än mig så jag tjänade en halvtimmes sömn på att sova där =D

Söndag: Upp kl 06.30, stallet vid 07.00. Jobbade fram till lunch och sen banan, igen. Hemma efter 12 h och därefter äta, duscha sova!

Kul, kul, kul! Hård helg med mycket jobb men det är alltid kul med tävlingar. Har sett en hel del ful ridning och söta ponnysar och har lyckats bränna mig lite, trots bristande sol. Suck.

Nya glajjer!


OBS! Mitt hår är inte så vitt som bilden visar.

När jag ändå är igång med Photo Booth och faktiskt för en gångs skull står ut med att ta kort på mig själv, kan jag passa på att visa mina nya solglasögon! Köpte dom på Modette Market för en hundring, jag är märkta nöjd!

I väntan på tvättmaskinen






Vad hände med hennes vad? # 2


Anja Rubik i Self Services januari numer

Här är hon igen, hon utan vader och fotleder. Anja Rubik. Hon har visst inga lår heller! Nog för att jag är van vid smala modeller, men det här ser lite skruvat ut tycker jag. Hennes lår har samma omkrets som mina vader, typ. Stylingen är skitsnygg men jag tappar fokus igen.

Lokal hoppning 30/5



foto: Sofia Rudi

Har äntligen fått bilderna på mig och Kari från tävlingen i lördags. Han ser så glad ut, sniggingen! Som sagt, bantar han och tränar lite kan det nog bli en hopphäst av honom med, han har ju "malla i bakbenen". Jag vill ta med honom när jag flyttar =(

Bloggpynt


okänd bildkälla

Så här hade jag gärna spenderat den här regniga dagen, mysandes i sängen. Istället har jag tvättat.

Linslusen Vera

Har tittat igenom rätt mycket bilder som ligger på datorn, och förutom säkert 100 bilder på Gus finns en hel del på min kusin Vera. Hon är en riktig linslus:









Hon kommer bli en tuff brud hon!

Hoppelihopp!

Jag överlevde lördagens tävlande med bravur! Kari var i chock först men när han väl fattade vad han skulle göra gick det som tåget. Banbyggaren Viktoria lovordade honom till och med; "Bantar man ner honom och tränar lite så finns det nog en rätt bra hopphäst där. Han har malla i bakbenen" =D. Annars har jag suttit på banan mest hela tiden, i stekande sol och sprungit efter bommar. Cicci och jag gjorde ett försök att gå ut i lördags men vi borde nog skippat det, barnkalas. Borde ha stannat hos ciccis mamma där vi var innan.

Nu väntar jag bara de fina bilderna som Sofia tog på mig och Kari =D

RSS 2.0