Har två saker att rekomendera

1: FOTOGRAFISKA
foto: Annie Leibovitz


2: KANELBRÖD

Ingredienser till 1 kanelbröd

 

25 gram jäst

4 dl vatten

2 tsk salt

2 tsk kanel

1 msk brödsirap

1 dl grahamsmjöl

1,5 dl krossade linfrön

0,5 dl hela linfrön

0,5 dl vetekli

8-9 dl vetemjöl

 

Gör så här

Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Rör ner salt, kanel, brödsirap och därefter grahamsmjöl, vetekli och linfrön. Arbeta i så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska släppa bunken. Jäs i 45 minuter under bakduk. Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg degen i en smörad brödform (eller klädd i bakplåtspapper) och jäs i ytterligare 30 minuter. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över hela linfrön. Grädda i 225 graders värme i 30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0